Kultura

Večeras u Umjetničkoj galeriji izložba Borisa Bućana

Izložba ciklusa suvremenog likovnog umjetnika, slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana ‘Prizori iz suvremenog života’, prema izboru Vere Horvat Pintarić, bit će otvorena u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik večeras u 20 sati.

– Izbor recentnih radova Borisa Bućana pokazuje znatan dio iznimno obimne produkcije slikarskih ostvarenja toga ingenioznog hrvatskoga autora koji se, nakon perioda vrhunskih grafičkih rješenja, gotovo isključivo posvetio tehnici slikanja akrilom na platnu. Boris Bućan je autor koji je određen na vječnu mladost iz stalno nove očaranosti metaforom u koju se u slikarevu laboratoriju pretvara cijeli izvanjski svijet, koji Bućan pozorno prati i prenosi u nemoguće spojeve. To je slikarstvo ikonografski blisko stilskoj figuri poredbe u kojoj se zagubio veznik ‘kao’ pa cijelo Bućanovo slikarsko djelo pulsira pretvorbama jednoga u drugo, nastaloga spajanjem inače fizički udaljenih dijelova – zapisala je u katalogu kustosica izložbe Vesna Delić Gozze.

Boris Bućan rođen je 1947. godine u Zagrebu, gdje je 1967. završio Školu primjenjene umjetnosti i 1972. diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Još za vrijeme studija počinje se intenzivno baviti grafičkim oblikovanjem i privlači pažnju plakatima za Galeriju Studentskog centra i Dramsko kazalište Gavella. Bućan je do danas održao više od 70 samostalnih izložbi te sudjelovao na više od 160 kolektivnih izložbi u Hrvatskoj i svijetu.

Izložba ostaje otvorena do 29. lipnja 2014. godine. Radno vrijeme UGD je svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 do 20 sati.

Pročitajte još

VIDEO/HOMMAGE VELIKOM VOJNOVIĆU Dođite na Stradun, teatar je ponovno otvoren!

Ne propustite virtualno otvaranje izložbe ‘Brodolom Mijoka – probuđena tajna murterskog mora’

Dulist

HOMMAGE VOJNOVIĆU Dohode ‘Glumci Gradu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija