Kultura

VEČERAS U DVORU Stylus phantasticus u izvedbi Sinkovskog i Luce Piance

VEČERAS U DVORU Stylus phantasticus u izvedbi Sinkovskog i Luce Piance

Nakon što su sinoćnjim nastupom oduševili publiku u Kneževom dvoru, ruski violinist Dmitry Sinkovsky i švicarsko-talijanski lutnjist Luca Pianca će večeras održati recital na istom mjestu s početkom u 21 sat.

Koncert pod nazivom Stylus phantasticus donijet će u Dvor upravo glazbu 17. stoljeća i zlatnog doba talijanske i engleske umjetnosti. Tako će publika čuti djela Purcella, M. Uccellinija, H.I.F. Bibera, F. Rognonija, D. Buxtehudea i drugih skadatelja.

Ruski violinist, dirigent i kontratenor Dmitry Sinkovsky vrhunski je izvođač barokne glazbe. Osnove za međunarodnu karijeru stekao na Moskovskom konzervatoriju. Osvojio je nagrade na velikim natjecanjima kao što su Premio Bonporti u Italiji, na Bach natjecanju u Leipzigu, na natjecanju Musica Antiqua u Brugesu u Belgiji do Romanus Weichlein nagrade na natjecanju Biber u Austriji 2009. godine te brojne druge. U posljednjih godinu dana čest je gost Dubrovnika i redovno oduševljava publiku.

Luca Pianca jedan je od osnivača slavnog talijanskog ansammbla Il Giardino Armonico. Nastupa u pretižnim dvoranama poput Musikvereina u Beču, Carnegie Halla u New Yorku, a u Dubrovniku je sinoć nastupio prvi put. Surađivao je i sa slavnim Stingom, a s anamblom Il Giardino Armonico snimio više od 20 CD-ova.

Ulaznice za koncert dostupne su sat vremena prije početka koncerta, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je 091 613 73.

Građani mogu kupiti ulaznice i po povlaštenim cijenama (10 kn za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom, kao i 30% popusta na standardne cijene ulaznica).

 

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist