Natrag
18.2.2019 19:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

VEČERAS U DVORU Severin von Eckardstein s DSO-om

31.8.2018 @ 18:29 Dulist Kultura

Podijelite:

Jedan od vodećih njemačkih pijanista svoje generacije Severin von Eckardstein večeras će u atriju Kneževa dvora od 21 sat nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Koncertom će ravnati glazbeni direktor festivala, austrijski dirigent Christoph Campestrini. Na programu večerašnjeg koncerta su Chopinov Koncert za klavir i orkestar br. 2 u f molu te Simfonija br. 3 u D duru ‘Poljska’ P.I. Čajkovskog.

Mladog njemačkog pijanista Severina von Eckardsteina, dubrovačka publika slušat će prvi put. Do sada je oduševio publiku brojnim visoko ocijenjenim koncertima, primjerice u Berlinu, Münchenu, Moskvi, Madridu, Londonu, Parizu, New Yorku, Amsterdamu, Budimpešti, Hong Kongu, Tokiju i Seulu. Njegov talent je došao do izražaja na sjajnim glazbenim festivalima, uključujući Klavier-Festival Ruhr, Aldeburgh / UK, Gilmore Festival u Michiganu / SAD, poznati festival u La Roque d’Anthéron, Francuska, Schleswig-Holstein Music Festival.

Austrijskog dirigenta Christopha Campestrinija definira bogata glazbena tradicija njegove domovine, kao i kozmopolitsko obrazovanje koje je dobio tijekom svojih formativnih godina u New Yorku. Studirao je dirigiranje, kompoziciju, filozofiju i jezike na Juilliard School i na Sveučilištu Yale. Christoph Campestrini sada održava vrlo aktivan raspored dirigiranja po cijelom svijetu u širokom spektru repertoara, nakon što se pojavio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Moskovskog radija, Njemačkim simfonijskim orkestrom Berlin i brojnim drugima. Glazbeni je direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i redovno surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana