Kultura

VEČERAS U DVORU Pijanistica Jasminka Stančul s DSO-om

VEČERAS U DVORU Pijanistica Jasminka Stančul s DSO-om

Već posljednjih nekoliko godina početkom listopada u Gradu gostuje glazbenica Jasminka Stančul. Njene nastupe s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kritika je nazvala ‘vrhuncem pijanizma’, što ni ne čudi s obzirom na kvalitetu kojom umjetnica raspolaže.

I ove godine će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i to večeras u atriju Kneževa dvora u 21 sat, u sklopu festivala Jesenji glazbeni moskar.

Istaknuta pijanistica Jasminka Stančul nakon Akademije umjetnosti u Novom Sadu nastavlja obrazovanje na Glazbenom konzervatoriju u Beču i Ženevi. Godine 1989. na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven u Beču osvaja prvu nagradu nakon čega nastavlja živjeti i stvarati u Beču te blisko surađivati s Bečkim gudačkim kvartetom. Svirala je s Bečkom filharmonijom, orkestrom „Mozarteum“ i „Bruckner“ iz Linza, Pariškim simfonijskim orkestrom i brojnim drugim uglednim orkestrima te s cijenjenim dirigentima.

Na koncertu će izvesti Saint-Saënsov Koncert za klavir i orkestar br. 2 u g molu, op. 22. Koncertom će ravnati maestro Tomislav Fačini, a uvertira u koncert bit će Mendelssohnova predigra Hebridi (Fingalova spilja) u h molu, op. 26. Naime, Mendelssohn je bio očaran Fingalovom spiljom na sjeveru Škotske te je inspiriran njome skladao ovu uvertiru. U drugom dijelu koncerta također ćemo imati priliku poslušati Mendelssohna – Simfoniju br. 4 u A duru, op. 90 „Talijansku“.

Cijene ulaznica za su od 100 do 300 kuna, a za koncert vrijede i povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike (20 kn), korisnike Libertasovog pokaza (10 kn), studente s kulturnom iskaznicom (besplatan prolaz) kao i za građane stare gradske jezgre te popust od 30 posto za sve ostale građane. Povlaštene ulaznice moguće je kupiti isključivo u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica-Revelin), a karte po regularnim cijenama i u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži i u agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se također mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom. Za dodatne informacije zvati na 099 2211 585.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist