Natrag
22.4.2019 16:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

VEČERAS U DVORU Pijanistica Jasminka Stančul s DSO-om

4.10.2016 @ 9:44 Dulist Kultura

Podijelite:

Već posljednjih nekoliko godina početkom listopada u Gradu gostuje glazbenica Jasminka Stančul. Njene nastupe s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kritika je nazvala ‘vrhuncem pijanizma’, što ni ne čudi s obzirom na kvalitetu kojom umjetnica raspolaže.

I ove godine će nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i to večeras u atriju Kneževa dvora u 21 sat, u sklopu festivala Jesenji glazbeni moskar.

Istaknuta pijanistica Jasminka Stančul nakon Akademije umjetnosti u Novom Sadu nastavlja obrazovanje na Glazbenom konzervatoriju u Beču i Ženevi. Godine 1989. na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven u Beču osvaja prvu nagradu nakon čega nastavlja živjeti i stvarati u Beču te blisko surađivati s Bečkim gudačkim kvartetom. Svirala je s Bečkom filharmonijom, orkestrom „Mozarteum“ i „Bruckner“ iz Linza, Pariškim simfonijskim orkestrom i brojnim drugim uglednim orkestrima te s cijenjenim dirigentima.

Na koncertu će izvesti Saint-Saënsov Koncert za klavir i orkestar br. 2 u g molu, op. 22. Koncertom će ravnati maestro Tomislav Fačini, a uvertira u koncert bit će Mendelssohnova predigra Hebridi (Fingalova spilja) u h molu, op. 26. Naime, Mendelssohn je bio očaran Fingalovom spiljom na sjeveru Škotske te je inspiriran njome skladao ovu uvertiru. U drugom dijelu koncerta također ćemo imati priliku poslušati Mendelssohna – Simfoniju br. 4 u A duru, op. 90 „Talijansku“.

Cijene ulaznica za su od 100 do 300 kuna, a za koncert vrijede i povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike (20 kn), korisnike Libertasovog pokaza (10 kn), studente s kulturnom iskaznicom (besplatan prolaz) kao i za građane stare gradske jezgre te popust od 30 posto za sve ostale građane. Povlaštene ulaznice moguće je kupiti isključivo u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica-Revelin), a karte po regularnim cijenama i u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži i u agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se također mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom. Za dodatne informacije zvati na 099 2211 585.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana