Kultura

Večeras svi na generalnu probu 70. Igara!

Večeras svi na generalnu probu 70. Igara!

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u srijedu 10. srpnja će u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene jubilarne, 70. Dubrovačke ljetne igre. Otvaranju tradicionalno prethodi generalna proba, i to večerastočno u ponoć, kao posebno atraktivan dio festivala koji brojni Dubrovčani i njihovi gosti redovito prate s velikim zanimanjem.

Obljetničke, sedamdesete Dubrovačke ljetne igre bit će svečano otvorene prema scenariju i u režiji intendantice Igara Dore Ruždjak Podolski i njenog pomoćnika za dramski program Saše Božića, a pod krilaticom ‘Dubrovnik plovi’. U ceremoniji sudjeluju Orkestar Državne opere Donje Saske iz Hannovera, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Mješoviti zbor Libertas i Dubrovački komorni zbor pod ravnanjem maestra Ivana Repušića te Festivalski dramski ansambl, Folklorni ansambl Linđo, studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu te djeca i građani Dubrovnika. Kraj svečanosti obilježit će piromuzički vatromet čiji se početak očekuje oko 22 sata.

Svečano otvaranje 70. Igara prenosit će Radio Dubrovnik i Prvi program Hrvatskog radija, a u izravnom će prijenosu i ove godine moći uživati i gledatelji Prvog programa Hrvatske televizije. U 47 slavljeničkih dana nadolazeće festivalske sezone, Igre će brojnoj domaćoj i inozemnoj publici predstaviti više od 80 dramskih, glazbenih, baletnih, filmskih, folklornih i drugih izvedbi. Program objedinjuje najkvalitetnije hrvatske umjetnike i vrhunska gostovanja inozemnih umjetnika, a upravo će reprezentativni spoj navedenoga otvoriti i glazbeni program Igara, 11. srpnja velikim gala koncertom ispred crkve sv. Vlaha.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist