DuList IN

Večeras – Spektakulo!

Večeras - Spektakulo!

Kako već to stara dobra tradicija nalaže, danas, na blagdan Gospe od Karmena, odražava se velika pučka zabava čeljadi Grada – Noć Porporele!

Domaćini i organizatori ove pučke feste, članovi Udruge Porporela i članovi Vijeća umnih Republike Porporela, obavješćuju puk Grada i okolnih gradskih kvartova kako ovaj spektakulo za počinje po tradiciji s Kerine placete negdje oko osam navečer! Veselu povorku gusara s Porporele predvoditi će ovog popodneva izabrani novi ili stari, to ćemo tek saznati, Knez Republike! Naime, sjednica Vijeća umnih država se popodne u neke sate, te će puštanjem dima s Kerine placete puk bit obaviješten tko će ih voditi u narednoj godini.

Po tradiciji povorka s Knezom ide u đir Gradom, pored Gospe, Dvora pa preko Zelene place ulicom Od puča do Široke,uz obavezno javljanje Hrvoju Čikatu Čikiju, te na Stradun, dalje preko Peskarije do Porporele.

Tamo će večeras oko devet ura Knez otvoriti pučku festu, koja će po običaju potrajati od kasnih večernjih ili ranih jutarnjih sati, uz puno dobre zabave uz sjajne DJ, te razne igre za puk, tombolu, nagrade, te naravno sjajno iće i piće.

Inače, ovo je jubilarna 30 – ta godina, prva Noć Porporele održana je 1983. godine! Pauza se zbila samo u dva ratna ljeta, 1991. i 1992. godine,  sve ostale godine vesela balica s Porporele imala je svoje pučke feste. Prvi Knez izabran je 2006., to je bio legendarni Ćile, zatim su tu važnu funkciju obavljali Beš, dva mandata Ćeja, pa Marko Englez, te lani Jozo Mafijozo.   

Republika Porporela godina je ispred vremena koje živimo, pa su u Evropu ušli prije četiri godine sa našim Karmenašom, Knezom Mark Englezom, a već prošle godine učinili su koaliciju sa znanim kvartom Šipćine, te prije svih pokrenuli sporazum, nešto kao – Dubrovački dogovor!

Što će se večeras dogoditi, gdje dalje ide Republika Porporela i tko je njen novi Knez, dođie i vidite večeras na noći Porporele!  

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist