DuList INŽupanija

Večeras se otvara Kinookus!

Večeras se otvara Kinookus!

Filmom Nikolausa Geyrhaltera "Kruh naš svagdašnji" (Our Daily Bread), u srijedu 3. srpnja u 21 sat počinje bogati ljetni program 'Okusi drugačije kino' u Slavici.

Tijekom programa će dubrovačka publika i gosti moći uživati u vrhunskim dokumentarnim ostvarenjima po izboru Kinookus Food Film Festivala.

Kruh je nekada bio osnovom naše prehrane i simbolom kućnog ognjišta te se s velikom pažnjom pripremao po domaćinstvima. Manualnost, lokalni sastojci, male tajne pripreme i niz svetkovina uz koje se kruh kušao s vremenom su se potpuno izgubile. Danas kruh kupujemo po pekarnicama i supermarketima i znamo malo ili gotovo ništa o njegovu sastavu. Film Nikolasa Geyrhaltera otkriva nam upravo taj dio priče o industrijski proizvedenom kruhu.

Jesu li priče o kruhu koji može trajati tjednima samo legende? Postoje li u Dubrovniku i okolici domaćinstva koja još uvijek mijese kruh? Od kojih ga sastojaka i kako spravljaju? Što za njih predstavlja ovaj mali ritual? Odgovore na ova pitanja dobit ćete od naših sugrađanki čije ćete kruhove moći kušati prije projekcije filma, a nakon filma s njima ćete moći porazgovarati o malim tajnama dobrog kruha.

Domaćini večeri su Romana Kolić i Marijan Kocković.
 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist