Natrag
28.5.2018 07:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras se dodjeljuje Nagrada Orlando

25.8.2013 @ 14:05 Ana Prohaska Kultura

Podijelite:

Nakon završetka koncerta „Vivaldi vs. Piazzolla“ koji počinje u 22:00 sata ispred Kneževa dvora, a prenose ga Hrvatska televizija na 3. programu, Hrvatski radio također na 3. programu i Radio Dubrovnik, Hrvatska radiotelevizija proglasit će pobjednika i dodijeliti ovogodišnje Nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu festivalskog programa.

                    
Nagrada Orlando ustanovljena je još daleke 1976. godine, a o dobitnicima nagrada Orlando odlučuju ocjenjivački sudovi. Za dramske izvedbe ocjenjivački sud je ove godine radio u sastavu: Željka Turčunović, Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš, dok je za glazbene izvedbe ocjenjivački sud radio u sastavu: Dubravko Detoni, Paola Dražić Zekić i Mario Polzer. Nagrada Orlando sastoji se od statue, replike Orlandova stupa, rad Ivice Propadala, te plakete i knjige Orlandovi europski putovi koju je izdao Europski dom Dubrovnik.
Nakon dodjele Nagrade Orlando, uslijedit će ceremonija zatvaranja 64. Dubrovačkih ljetnih igara na istoj lokaciji, a vjernoj publici i svim posjetiteljima Igre za kraj poklanjaju koncert Ibrice Jusića u ponoć ispred crkve sv. Vlaha.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana