Kultura

Večeras recital i promocija CD-a gitarista Maroja Brčića i flautistice Elisabeth Möst

Večeras recital i promocija CD-a gitarista Maroja Brčića i flautistice Elisabeth Möst

Dubrovački gitarist Maroje Brčić i austrijska flautistica Elisabeth Möst održat će recital i promociju zajedničkog CD-a u četvrtak u atriju Kneževa dvora, a u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Accento Austria naslov je ove uzbudljive i raznolike kompilacije austrijskih djela 19. i 20. stoljeća autora Cesara Bresgena, Maura Giulianija, Alfreda Uhla, Jana Truhlara, i Leonarda de Calla. Iako svi kompozitori nisu Austrijanci, sva djela s albuma su nastala u Austriji i upravo se elegancija austrijske glazbe i njene kulture prožima ovim albumom.

Elisabeth Möst popularna je gošća na pozornicama diljem Europe, Južne Amerike i SAD-a. Podučava na Međunarodnoj kazališnoj akademiji (ITA) u Göttingenu, gost predavač je na glazbenoj akademiji u Sofiji te vodi vlastite tečajeve na Bayerische Musikakademie Hammelburg i novom “Wiener Musikakademie”.

Dubrovački gitarist Maroje Brčić na koncertnim podijima prisutan je više od dvadeset pet godina i to kao solist, kao član raznih komornih tijela te kao solist uz orkestre. Osim u domovini, nastupio je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Diplome Milka Trnina (s Dubrovačkim gitarskim trijom), a za koncert sa Zoranom Dukićem na Dubrovačkim ljetnim igrama nagrađen je uglednom nagradom Orlando.

Ovo će biti prvi zajednički koncert dvoje izvrsnih glazbenika koji naglašavaju veliko zadovoljstvo nad činjenicom da će se taj koncert održati u Dubrovniku.

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaznice su dostupne online putem web stranice DSO-a www.dso.hr, u uredima DSO-a od 9 do 14 sati, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka, u kulturno-info centru Luža te na ulazu jedan sat prije početka koncerta. Povlašene cijene ulaznica za korisnike Libertasovog pokaza, umirovljenike, studente s kulturnom iskaznicom, građane stare gradske jezgre, te popust za ostale građane od 30% vrijedi i za ovaj koncert, a njih je moguće kupiti samo na blagajni DSO-a. Za sve ostale informacije kontaktirati broj 417 110.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist