DuList IN

Večeras prvi koncert Aklapele!

Večeras prvi koncert Aklapele!

Koncertom u Kazalištu Marina Držića večeras u 20 sati započinje drugo izdanje Festivala autohtone klapske pjesme AKLAPELA.

Nastupit će šest ženskih i muških klapa – ženska klapa Čuvite sa Šolte, apsolutne pobjednice prošlogodišnjeg Omiša, ženska klapa Dišpet iz Zagreba koja u svom bogatom fundusu nagrada ima čak 11 sa Omiša, klapa Kaleta iz Zadra pod vodstvom višestruko nagrađivanog autora, klapskog voditelja i pjevača Ante Radosa. Rados se posebno istaknuo vodeći klape Fortunal i Crikvenica s kojima je osvajao najprestižnije nagrade. S Korčule, točnije Blata na Korčuli stiže nam višestruko nagrađivana klapa Kumpanji, a zapjevat će večeras i domaće klapske perjanice – klape FA Linđo i Subrenum.

Ulaznice za 2. Festival AKLAPELA su u prodaji još samo za večerašnji koncert, budući da je koncert u subotu u potpunosti rasprodan. Ulaznice se mogu kupiti do 17 sati u Turističkoj zajednici na Pilama po cijeni od 50 i 70 kuna. Preostale ulaznice za večerašnji koncert bit će dostupne od 18 sati na blagajni Kazališta Marina Držića.

U subotu, 6. travnja nakon koncerta, s početkom u 21.30 sati svi zainteresirani moći će se pridružiti klapama na večeri u restoranu Mimoza. Cijena prigodnog klapskog menija iznosi 120 kuna, a rezervacije se mogu izvršiti na 411-157 ili 098/285-345.

Sutra, 6. travnja na rasporedu je koncert u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati, a u nedjelju, 7. travnja u Dominikanskom samostanu održat će se koncert sakralne glazbe na poklon gradu, s početkom u 12 sati.

Subotu, 6. i nedjelju 7. travnja u jutarnjim satima, točnije od 10.30 sati, klape će neobavezno i opušteno pjevati pod gradskim voltima.

AKLAPELA  je festival koji njeguje isključivo acapella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu prošle godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Umjetnički voditelj festivala, maestro Joško Ćaleta, odabrao je ukupno 12 klapa, sedam muških i pet ženskih klapa koje su se proteklu godinu posebno istaknule svojim pjevanjem.

AKLAPELA će ove godine ugostiti ženske klape FA Linđo (dubrovačko područje), Neverin (splitsko-kaštelansko područje), Čuvite (srednjedalmatinski otoci), Ćakulone i Dišpet (zagrebačko područje), te muške klape Subrenum i Kaše (dubrovačko područje), Cambi (splitsko područje), Bunari (šibensko područje), Kaleta (zadarsko područje), Kumpanji (južnodalmatinski otoci) i Grdelin (zagrebačko područje).

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist