Natrag
24.4.2019 08:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras okršaj Juga i Vasasa

14.3.2012 @ 9:42 Andrea Falkoni Račić Sport

Podijelite:

Nakon stopostotnog učinka u grupi lige prvaka Jugaši dočekuju u svome bazenu u četvrtfinalu lige prvaka u srijedu, 14.ožujka respektabilnog protivnika gladnog trofeja – madžarskog Vasasa.

Protivnik vrijedan strahopoštovanja s našim Mihom Boškovićem na čelu bit će tvrd orah za aktualnog prvaka Hrvatske .Jedan kuriozitet je taj da Mađari već odavno nisu slavili u Gružu – zadnjih 7 godina. Bit će to bespoštedna rovovska borba u bazenu jer poznavajući mađarsku tvrdu školu vaterpola neće biti lako Jugašima.

Mađari su se dokazali u ovoj sezoni, izbacivši aktualnog prvaka starog kontinenta, beogradskog Partizana u grupi i jači su nego proteklih sezona.

Ne znate s koje strane vam prijeti opasnost, s desne strane od iskusnog Gergely Kissa, mladog Martona Vamosa, sidruna Adam Steinmetza ili s lijeve strane od Miha Boškovića, a na golu zadnja je prepreka mađarska hobotnica, odlični Nagy.

U ovu utakmicu prvak Hrvatske ulazi potpuno spreman punog sastava s Veselinom Đuhom na klupi. Jugaši su se već dokazali u grupi te sad osokoljeni zadnjim susretima: neriješenim rezultatom protiv Primorja u JVL  na Kantridi (9:9) i pobjede u odlučnoj utakmici protiv Mladosti kod kuće (9:7).
Dubrovčani su definitivno ove godine spremni za najveće uzlete, što dokazuje i utakmica proti ProRecca (8:9) u kojoj je, da suci nisu poništili gol Obradovića, mogao biti i drukčiji ishod.

Jug ima cijelu lepezu izvrsnih igrača od kojih je uvijek barem pet-šest u reprezentaciji. Na golu je povratnik u najbolju vrstu, Frano Vićan, na centru u vrhunskoj formi Dobud na kojem se i bazira cijela Jugova igra, tu je i reprezentativni bek Bušlje, ubojita ljevica Joković, desno Karač i Marković lijevo, a s dalekometnim udarcima prijeti uvijek ubojiti Obradović.

Susret dviju najjačih škola vaterpola bit će večeras, u 18:40 u Gružu.

Parovi četvrtfinala lige prvaka :
Jug CO – Teva Vasas Uniqa
Primorje EB – PVK Jadran
HAVK Mladost – Szeged Beton
Budva m: tel – Ferla Pro Recco
Prve utakmice u srijedu, 14. ožujka, a uzvrati 18. travnja

Final four Pariz ili Malta
Jug -Vassas / Budva – Pro Recco
Mladost-Szeged / Primorje -Jadran

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana