Natrag
19.2.2019 18:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras “Ne vrti se okolo gola golcata”

14.12.2012 @ 12:49 Andrea Falkoni Račić Kultura
3;3

Podijelite:

Treća ovosezonska premijera, komedija Georgesa Feydeaua "Ne vrti se okolo gola golcata", u režiji Maje Šimić održat će se po prvi put večeras u 19.30 sati u Kazalištu Marina Držića.

Feydeauova jedočinka "Ne hodaj okolo gola" ili na dubrovačkom „Ne vrti se okolo gola golcata“ izvedena je prvi put 25. studenog 1911. u Kazalištu Femina. Radnja se odvija u salonu gospara zastupnika iz Grada, a u zagrebačkom stanu gdje je zbog dužnosti u Saboru preselio s obitelji. Dubrovački, pa čak i imenima, je prilagodio gospar Miše Martinović, a stotinu godina gotovo da se ništa nije promijenilo.

U svakom slučaju, navode iz Kazališta, Feydeauov komad izmamit će smijeh na licima, kroz zaplete i dijaloge između gospara zastupnika Melka i njegove nestašne supruge Klare, te posjetitelja u njihovom domu.

Glume Branimir Vidić Flika, Glorija Šoletić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić i Edi Jertec.

Reprizna izvedba je 15. prosinca u 19.30 sati.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana