Kultura

VEČERAS Ne propustite jedan od najzanimljivijih koncerata ovogodišnjih Igara

Koncert dubrovačkih glazbenika na Igrama, ‘Dubrovnik plovi u intonaciji’ održat će se večeras, 19. kolovoza u 21.30 u atriju Kneževa dvora, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. 

Neki od ponajboljih dubrovačkih glazbenika koji će nastupiti na ovom koncertu su Dubravka Šeparović Mušović, Đive Franetović Kušelj, Ivo Tikvica, Maroje Brčić, Eva Šulić, Šimun Končić, Denis Ajduković, Karmen Pervitić, Filip Merčep, Lovro Merčep, Vanda Đanić, Vedran Kocelj, Marin Maras, Đana Kahriman, Toni Kursar i Matija Novaković.

Dubrovački glazbenici ovom prigodom izvest će Narodne pjesme Luciana Beria, Brandenburški koncert br. 2 Johanna Sebastiana Bacha i Septet za klarinet, rog, fagot, violinu, violu, violončelo i kontrabas u Es-duru Ludwiga van Beethovena.

Programom ovog koncerta ostvaruje se odmak od tradicionalnih instrumentalnih sastava poput dua klavira i violine, gudačkih kvarteta ili puhačkih kvinteta, te će publika moći poslušati djela trojice skladatelja iz različitih razdoblja (20. stoljeća, romantike i baroka) koja su u svoje vrijeme donijela svježe i neobične spojeve instrumenata te time otvorila vrata novim kombinacijama muziciranja, a time i izražajnim mogućnostima glazbe.

Pročitajte još

SLAVIMO ZAJEDNO! 70. godina Ansambla Lado na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

70. DLJI Prošlogodišnja uspješnica ‘Pod balkonima’ ponovno na programu

Dulist

VIDEO/NA DOMINIKANCIMA Ibrica Jusić glazbom uljepšao ovu ljetnu noć

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija