Kultura

Večeras na Igrama posveta Brittenu

Večeras na Igrama posveta Brittenu

Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem talijanskog maestra Gianluche Martinenghija zajedno sa pijanisticom Natalijom Trull upriličit će glazbenu posvetu stogodišnjici rođenja engleskog skladatelja Benjamina Brittena, večeras, 20. srpnja u u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Britanski skladatelj i pijanist Benjamin Britten jedna je od najznačajnijih ličnosti suvremene engleske glazbe. Skladao je opere, koncerte i pjesme uz orkestar i klavir, a njegova glazba prepuna je dramatike i vokalnih linija koje stvaraju lirske ugođaje. Danas, sto godina nakon rođenja, Benjamin Britten se uzdiže kao nezaobilazni skladatelj srednje struje 20. stoljeća u Europi, no za života se mukotrpno probijao na svjetsku glazbenu scenu.

Mali prilog uspjehu dala je i premijera „Sna Ivanjske noći“ na Dubrovačkim ljetnim igrama 1962. godine, pa je stoga proslava stogodišnjice rođenja ovog velikog britanskog skladatelja i čast i obveza.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem uglednog talijanskog dirigenta Gianluce Martinenghija nastupa cijenjena ruska pijanistica Natalia Trull, a izvesti će Brittenove Simple Symphony za gudački orkestar, Young Apollo i Varijacije na temu Franka Bridgea.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist