Natrag
18.2.2019 01:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras na Igrama posveta Brittenu

20.7.2013 @ 3:08 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem talijanskog maestra Gianluche Martinenghija zajedno sa pijanisticom Natalijom Trull upriličit će glazbenu posvetu stogodišnjici rođenja engleskog skladatelja Benjamina Brittena, večeras, 20. srpnja u u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Britanski skladatelj i pijanist Benjamin Britten jedna je od najznačajnijih ličnosti suvremene engleske glazbe. Skladao je opere, koncerte i pjesme uz orkestar i klavir, a njegova glazba prepuna je dramatike i vokalnih linija koje stvaraju lirske ugođaje. Danas, sto godina nakon rođenja, Benjamin Britten se uzdiže kao nezaobilazni skladatelj srednje struje 20. stoljeća u Europi, no za života se mukotrpno probijao na svjetsku glazbenu scenu.

Mali prilog uspjehu dala je i premijera „Sna Ivanjske noći“ na Dubrovačkim ljetnim igrama 1962. godine, pa je stoga proslava stogodišnjice rođenja ovog velikog britanskog skladatelja i čast i obveza.

Uz Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebački kvartet pod ravnanjem uglednog talijanskog dirigenta Gianluce Martinenghija nastupa cijenjena ruska pijanistica Natalia Trull, a izvesti će Brittenove Simple Symphony za gudački orkestar, Young Apollo i Varijacije na temu Franka Bridgea.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana