Natrag
16.11.2018 15:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

VEČERAS NA IGRAMA Od klasike do šansone uz četiri tube i jednu trubu

31.7.2014 @ 8:31 Dulist Kultura
2;2

Podijelite:

Kvartet tuba XL zajedno s vrhunskim francuskim trubačem Ericom Aubierom nastupit će u sklopu glazbenog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara večeras u 21:30 sati u atriju Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Kvartet tuba XL utemeljen je 2002. godine kao prvi takav komorni sastav na ovim prostorima. Budući da se tuba ponajprije smatra orkestralnim glazbalom, članovima: Viktoru Kirčenkovu, Aleksandru Benčiću, Krunoslavu Babiću i Jurici Rukliću, želja je bila pokazati da i taj instrument može muzicirati komorno pa čak i solistički.

Širok repertoar sastava seže od djela starih majstora, klasike i romantike sve do suvremenih skladatelja i jazza. Članovi Kvarteta profesionalno su angažirani na solističkim pozicijama u vodećim hrvatskim orkestrima.

Gost solist, Eric Aubier već je u dobi od četrnaest godina počeo studirati u klasi Mauricea Andrea na Pariškom glazbenom konzervatoriju, gdje je u to doba bio najmlađi diplomant koji je osvojio tri prve nagrade. Nakon osvajanja brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Pragu, Toulonu i Parizu, tada devetnaestogodišnji Aubier angažiran je kao solo trubljač u Orkestru Pariške opere. Od tada samo niže uspjehe.

Na ovom nesvakidašnjem koncertu, festivalska publika će moći uživati u preradbama Uvertire Mozartove Čarobne frule, Albinonijevog Koncerta za obou u B-duru, Bachovog Contrapunctus IX, Haydnovog Achieved is The Glorius Work iz oratorija Stvaranje te u drugom dijelu koncerta raznovrsnim kompozicijama suvremenih autora, a večer će zaključiti dopadljiv potpuri najpoznatijih francuskih melodija u aranžmanu Jean-Philippea Vanbeselaerea.

Ulaznice po cijeni od 150 do 300 kuna mogu se nabaviti online na www.dubrovnik-festival.hr, na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Kulturno-informativnom centru u Luži i u Multimedijalnom centru Visia te na lokaciji jedan sat prije početka koncerta.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana