Natrag
22.2.2019 21:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večeras klaunska predstava “Slavuj”

30.7.2013 @ 0:48 Baldo Marunčić Kultura
2;2

Podijelite:

Prva hrvatska cjelovečernja klaunska predstava za odrasle „Slavuj“ u režiji francusko-američke klaunice i redateljice Lee Delong u izvedbi Triko cirkus teatra bit će prikazana u sklopu 64. Dubrovačkih ljetnih igara večeras u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Ostvaren u suradnji Triko cirkus teatra s Kulturom promjene SC-a i Međunarodnim centrom za usluge u kulturi, „Slavuj“ je potomak klaunskog kazališta, gotovo nepoznatog u Hrvatskoj, a na pozornicu stavlja glumca kao klauna, onog koji pokušava ono najjednostavnije i pritom najteže dostižno – biti čovjekom, a kad njegova ovostranost, njegovo čisto bivanje, bude prepoznato od strane publike, rađa se smijeh. „Slavuj“ je priča o obitelji Koko i njihovom slučajnom gostu, koji upadaju ili sami ulaze u sve vjerojatne i nevjerojatne situacije koje svakodnevni život stvara, a pritom pokušavaju ostvariti glavnu namjeru – udati kćer u poodmaklim godinama.

Triko cirkus teatar nezavisna je kazališna družina sastavljena od cirkuskih artista i glazbenika koji u svojim predstavama koriste stil novog, suvremenog cirkusa. Tradicionalne cirkuske vještine u njihovim predstavama isprepletene su s klasičnim kazališnim jezikom i jezikom uličnog teatra, a kao priznanje svom radu, 2012. godine osvojili su Nagradu publike za Neovisno kazalište godine u organizaciji portala teatar.hr.

U predstavi igraju Iva Peter Dragan, Adriana Josipović, Nikolina Majdak, Nikola Mijatović i Domagoj Šoić, uz glazbenu pratnju u izvođenju Ines Tričković, Nicolasa Sinkovića i Pavle Miljenović.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana