DuList IN

VEČERAS KAUČ I KOKICE U 21 sat emitira se ‘Osmi povjerenik’!

VEČERAS KAUČ I KOKICE U 21 sat emitira se 'Osmi povjerenik'!

Na Drugom programu HRT-a večeras u 21 sat se emitira Osmi povjerenik – nagrađivani film Ivana Salaja, istaknuli su iz nacionalne medijske kuće. Ukoliko ga niste vidjeli u kinu, čini se kako je ovaj četvrtak odlična prilika za kokice, kauč i dobro društvo u kućnoj atmosferi.

A o čemu se radi u filmu, tko je famozni osmi povjerenik kojeg utjelovljuje naš Frano Mašković Mačak?

Arogantni, ambiciozni političar Siniša Mesjak pred izbore se nađe u središtu namještenog skandala. Vlada ga želi skloniti od očiju javnosti i šalje ga na Trećić, najudaljeniji naseljeni hrvatski otok, kako bi organizirao lokalne izbore – što je zadatak koji prethodnih sedam povjerenika nije uspjelo izvršiti.

Stanovnici Trećića zašli su u treću životnu dob, govore nerazumljivim dijalektom i komunikacijski su odsječeni od ostatka države, a jedina osoba koja mu pomaže jest Tonino, infantilni mladić koji boluje od čudne padavice. Dok pokušava izvršiti zadatak, povjerenik otkriva nestvarni svijet Trećića, ali i samoga sebe.

Festivali i nagrade: Pulski filmski festival 2018. – Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu (Borko Perić), Zlatna arena za vizualne efekte (Tomislav Vujnović, Antonija Patljak, Siniša Mataić i Sandrino Požežanac), Zlatna arena za kostimografiju, Zlatna arena za scenografiju, Zlatna arena za glazbu (Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz), Beach Film Festival u Ohridu 2018. – Najbolji dugometražni igrani film.

“Osmi povjerenik” je hrvatski kandidat za nagradu Oscar.

Uloge: Frano Mašković, Borko Perić, Goran Navojec, Špiro Guberina, Ivo Gregurević, Filip Šovagović, Mate Gulin, Nadia Cvitanović, Iva Mihalić
Scenarij: Ivan Salaj, prema istoimenom romanu Renata Baretića
Redatelj: Ivan Salaj
Direktor fotografije: Slobodan Trninić
Montaža: Marin Jurani
Scenografija: Ivana Škrabalo
Kostimografija: Morana Starčević
Glazba: Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz
Maska: Snježana Gorup
Produkcija: Alka film i HRT
Urednik: Mislav Brumec

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist