Sport

Večeras Jug protiv Galatasaraya

Večeras Jug protiv Galatasaraya

Nakon poraza u finalu Jadranske lige od riječkog Primorja, Jugaši se vraćaju natjecanju u kojem su ove godine maksimalno uspješni. Očekuje ih meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Galatasaraya večeras u Istanbulu.

Tursku momčad predvode srpski reprezentativci Srđan Aksentijević i Slobodan Nikić, crnogorski reprezentativci Mihajlo Korolija i Vjekoslav Pasković, Amerikanac Jesse Aaron Smith te Cavtaćanin Josip 'Arslan' Šutalo.

Koliko stranci nose ovu momčad govore i rezultati Galatasaraya u dosadašnjim utakmicama, odnosno učinak stranaca, 59 golova od ukupnih 72, redom: Nikić 20, Aksentijević 13, Pasković 10, Smith 7, Šutalo 5 i Korolija 4. Od turskih igrača u strijelce su se upisali tek Cagatay (8), Okman (4) i Piskin (1).

U prvom kolu razigravanja po skupinama Turci su odigrali 5:5 u Beogradu protiv Partizana uz 2 gola Šutala, te jednim Korolije, Smitha i Okmana. Potom su kod kuće pobjedili berlinski Spandau 04 s 10:7, a strijelci su bili Nikić s pet te Šutalo, Pasković, Smith, Cagatay i Piskin po jedan.

Upisali su zatim poraz na gostovanju u rumunjskoj Oradei 11:8, a golove su postizali Nikić, Smith i Cagatay po dva te Pasković i Aksentijević po jedan, a ništa bolje nisu prošli ni kod kuće protiv mađarskog Szegeda 4:6, uz golove Nikića (2), Smitha (1) i Aksentijevića (1).

Uzvratili su Oradei u 7. kolu Eurolige na domaćem bazenu pobjedom 6:5 golovima Nikića i Paskovića dvaput te Aksentijevića i Okmana jednom, a zatim svladali Spandau 04 na gostovanju s 11:8. U Berlinu su se istakli Cagatay i Aksentijević s po 3 gola, 2 je dodao Okman, a po jedan Pasković i Šutalo.

U zadnjem kolu razigravanja po skupini Turci su trijumfirali na svom bazenu protiv Partizana s 9:7, a strijelci su bili Nikić s tri gola, Korolija i Aksentijević s dva te Smith i Pasković s jednim golom.

U osmini finala Turci su tukli ruski Sintez Kazan kod kuće s 9:6 (Nikić 3, Aksentijević i Pasković po 2, Smith i Cagatay po 1), a u gostima odigrali neriješeno 11:11 (Nikić i Aksentijević po 3, Pasković 2 te Šutalo, Korolija i Cagatay po 1).

– Iskreno govoreći, znamo tek nekoliko igrača, prije svega našeg Konavljanina Josipa Šutala. Pokazali su već tijekom natjecanja da se mogu nositi s dobrim momčadima. Pobjedili su Partizan i sigurno nisu momčad koju se treba olako shvatiti. Međutim, ipak smo mi kvalitetniji i to samo moramo pokazati u bazenu – ističe Maro Joković pred utakmicu u Istanbulu.

Uzvratna utakmica igra se u srijedu, 1.svibnja u Gružu.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist