Kultura

Večeras igraju ‘Zapisi iz nevremena’

Večeras igraju 'Zapisi iz nevremena'

Kazalište Marina Držića najavljuje večerašnje gostovanje Kazališta PlayDrama iz Splita – 'Zapisi iz nevremena' don Branka Sbutege  u izvedbi Trpimira Jurkića.

Zapisi don Branka Sbutege nisu puki dokument vremena, nego zapisi srca. Pa premda ti zapisi nisu dramski tekstovi, nego novinske kolumne, eseji i priče, ipak je svaki od njih, sam za sebe, drama. Drama čovjeka koji duboko proživljava (ne)vrijeme u kojem se zatekao. Zato te riječi pozivaju da ih se izgovori i izgovara uvijek nanovo i da ih se utiskuje u 'živo ljudsko srce'. Teatar otvara svoj prostor da u svojevrsnoj scenskoj meditaciji progovori riječi ovoga Bokelja, povjesničara umjetnosti, intelektualca, a nadasve župnika Svetog Stasije u Dobroti, posljednjeg katoličkog svećenika iz Prčnja.

Izbor tekstova i izvedbu Trpimir Jurkić zaokružio je mišlju kako: 'Ova predstava, ili kako vam drago, željela bi baš to. Te riječi utisnuti u živo ljudsko srce. A sve one su zapravo zapisi jedne druge istine života koja je mnogo trajnija od svakog našeg užasa.'

'Zapisi iz nevremena' igraju u Kazalištu Marina Držića – Teatar Bursa, večeras, 9. studenog u 20 sati. Rezervacije i kupovina karata mogu se obaviti na telefon 321 – 088, e-mail: kmd.blagajna@gmail.com ili putem web servisa port.hr.
 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist