Kultura

VEČERAS Humanitarni koncert Naire Asatrian za našu bolnicu

Dubrovački simfonijski orkestar poziva građane na koncert pijanistice Naire Asatrian večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

Dubrovačka pijanistica armenskog porijekla izvodit će glazbu Frederica Chopina i Ludwiga van Beethovena, a prihod od svih ulaznica namijenjen je Jedinici intenzivnog liječenja Opće bolnice Dubrovnik. Koncert se održava u sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar i u sklopu Dana kulturne baštine 2018.

Posljednjih nekoliko godina Dubrovački simfonijski orkestar i pijanistica Naira Asatrian organizirali su više koncerata ovakvog karaktera. Tako je prije tri godine održan koncert Naira za distrofičare, zatim je prije dvije godine koncert bio namijenjen kupnji Fibroscan aparata za Opću bolnicu Dubrovnik, a lanjske, kao i ove godine prihod ide spomenutom odjelu dubrovačke bolnice.

Cijene ulaznica su 50 i 100 kuna, a mogu se kupiti u uredu DSO-a (Sv. Dominika 9), u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama, online na stranici DSO-a www.dso.hr te jedan sat prije početka koncerta ispred Dvora. Broj za dodatne informacije je 417 110.

Čitav program koncerta je u nastavku:

L. van Beethoven Sonata u C molu op.13 “Patetična”
  F. Chopin Balada u G-molu op. 23
  Impromtu u As-duru op. 29
  Nocturno u As-duru op. 32 br. 2
  Fantaisie – Impromtu u cis molu op. 66
  Piano Sonata br. 8 u C molu, Op. 13

Pročitajte još

‘A ŠETNJA MU BILA MRSKA’ Ivica Bota o Putu sv. Jakova u lipanjskim Putositnicama

Dulist

TAJNA PALA KORČULANSKE KATEDRALE Predavanje na temu 500 godina rođenja Jacopa Tintoretta

Dulist

MALI KREATIVCI Izložba polaznika Likovne radionice u Umjetničkoj galeriji

Dulist