Kultura

VEČERAS Feđa Gavrilović predstavlja ‘Selekciju’

VEČERAS Feđa Gavrilović predstavlja 'Selekciju'

Umjetnička galerija Dubrovnik organizira predstavljanje knjige Feđe Gavrilovića pod nazivom ‘Selekcija’ koje će održati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika večeras u 20 sati.

Knjiga ‘Selekcija’ je prva samostalna knjiga autora koja predstavlja odabrane eseje o likovnoj umjetnosti, te pokriva zanimljive i raznolike teme iz hrvatske i svjetske povijesti umjetnosti: o Mirku Kus Nikolajevu, prvom hrvatskom teoretičaru apstraktne umjetnosti; o temi dendizma u likovnosti; o Leu Juneku i njegovom prijateljstvu sa slikaricom, barunicom Verom Nikolić, o nizu modernih i suvremenih umjetnika (od Ordana Petlevskog i Branka Ružića, do Vatroslava Kuliša i Zoltana Novaka); o realizmu u slikarstvu danas; kao i o kontroverznom suvremenom umjetniku Damienu Hirstu. Riječ je o knjizi koja pokriva širok spektar tema iz umjetnosti 20. i 21. stoljeća, na inovativan i duhovit način.

Knjigu će predstaviti Marin Ivanović, ravnatelj UGD i Željko Špoljar, hrvatski književnik i satiričar, poznat pod imenom Književna groupie.

FEĐA GAVRILOVIĆ je rođen 1986. godine u Zagrebu gdje je 2012. diplomirao povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu. Bio urednik Art magazina Kontura od 2014. do 2015. i ponovno ga uređuje od 2017. Piše likovne kritike, eseje i publicističke tekstove u časopisima Vijenac, Kontura, Zarez, Oris, Tema, Riječi, Hrvatski filmski ljetopis te na portalu Arteist.

Pročitajte još

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist

[FOTO] Predstavljena slikovnica Stane Šćapec ‘Bubamara iz Moševića’

Dulist