Kultura

VEČERAS Elvis Stanić Trio u Dvoru

Elvis Stanic

Jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, Elvis Stanić, nastupit će u atriju Kneževa dvora večeras u 21.30 sati.

Vođa je ‘Elvis Stanić Groupa’, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Ovaj koncert održava se u sklopu 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i kao dio Dana kulturne baštine u Dubrovniku.

Elvis Stanić kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj. Nakon završetka klasične glazbene edukacije, posvećuje se jazz, blues i rock gitari. U 70-ima i 80-ima sklada i vodi nekoliko rock i pop bandova, djeluje kao studijski glazbenik i glazbeni producent na mnogim vrhunskim pop projektima glavnih zvijezda hrvatske glazbene scene.

Godine 1994. u Perruggi osvaja nagradu Berklee College of Music Award for Outstanding Musicianship, a 1995. i nagradu za najtalentiranijeg novog studenta (Best Entering Student Talent) i potpunu stipendiju prestižnog američkog koledža iz Bostona gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Tijekom bostonskih dana surađuje s mnogim američkim jazz glazbenicima (Jim Kelly, Dennis Montgomery, John Thomas, Bob Harrigan, Frank Williams,…).

Nakon povratka u Hrvatsku, 1996. g. osniva jazz fusion skupinu ‘Elvis Stanić Group’ koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. Zajedno snimaju četiri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade (8 puta nagradu Porin za najbolje jazz skladbe, albume i instrumentalnu glazbu). 2004. izlazi album ‘Introspection’, rijetki hrvatski jazz ‘best of’ album na kojem su zastupljene skladbe s prethodnih albuma.

Pročitajte još

Glazba dubrovačkih ljetnikovaca oduševila koncertnu publiku u Dvoru

Dulist

70. DLJI Gagićevo Sretno mjesto pod Minčetom još dva dana

Dulist

FILM ‘GEORGIJ PARO – POSPREMANJE’ Večer posvećena kultnom kazališnom redatelju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija