Natrag
18.11.2018 09:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

VEČERAS Elvis Stanić Trio u Dvoru

20.9.2018 @ 6:33 Dulist Kultura

Podijelite:

Jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, Elvis Stanić, nastupit će u atriju Kneževa dvora večeras u 21.30 sati.

Vođa je ‘Elvis Stanić Groupa’, jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Ovaj koncert održava se u sklopu 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto i kao dio Dana kulturne baštine u Dubrovniku.

Elvis Stanić kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju kako hrvatske tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj. Nakon završetka klasične glazbene edukacije, posvećuje se jazz, blues i rock gitari. U 70-ima i 80-ima sklada i vodi nekoliko rock i pop bandova, djeluje kao studijski glazbenik i glazbeni producent na mnogim vrhunskim pop projektima glavnih zvijezda hrvatske glazbene scene.

Godine 1994. u Perruggi osvaja nagradu Berklee College of Music Award for Outstanding Musicianship, a 1995. i nagradu za najtalentiranijeg novog studenta (Best Entering Student Talent) i potpunu stipendiju prestižnog američkog koledža iz Bostona gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Tijekom bostonskih dana surađuje s mnogim američkim jazz glazbenicima (Jim Kelly, Dennis Montgomery, John Thomas, Bob Harrigan, Frank Williams,…).

Nakon povratka u Hrvatsku, 1996. g. osniva jazz fusion skupinu ‘Elvis Stanić Group’ koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. Zajedno snimaju četiri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade (8 puta nagradu Porin za najbolje jazz skladbe, albume i instrumentalnu glazbu). 2004. izlazi album ‘Introspection’, rijetki hrvatski jazz ‘best of’ album na kojem su zastupljene skladbe s prethodnih albuma.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana