Kultura

VEČERAS Dokumentarac velikog Herzoga u ‘Slavici’!

VEČERAS Dokumentarac velikog Herzoga u 'Slavici'!

U okviru programa ‘Okusi drugačije kino’ večeras u 21 sat u kinu Slavici pogledajte film ‘Tko bi rekao – fantazije umreženog svijeta’ velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

Werner Herzog svojim nas je dokumentarcima vodio do najudaljenijih krajeva zemaljske kugle i otkrivao daleke i egzotične, gotovo nestvarne krajolike. Najnovijim filmom vodi nas u virtualni svijet interneta – svijet koji je krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća bio nezamisliv i u znanstvenoj fantastici, da bi danas postao sveprožimajuća stvarnost.

U deset poglavlja film istražuje potencijale umreženog svijeta, od samih početaka interneta sve do predviđanja mogućih posljedica koje bi njegov daljnji razvoj mogao donijeti suvremenom globaliziranom svijetu. Herzog razgovara s internetskim pionirima i entuzijastima, astronomima i robotičarima, ali i s ljudima koji su iskusili nuspojave virtualnog života, poput ovisnosti o internetu, bolesti zračenja i gubitka prava na privatnost. Sveto mjesto koje za znanstvenika predstavlja soba kalifornijskog sveučilišta gdje je 1969. započela digitalna revolucija, za majku poginule djevojke suočenu s tamnom stranom interneta predstavlja utjelovljenje samog Antikrista.

Tko bi rekao – fantazije umreženog svijeta
Lo and Behold, Reveries of the Connected World
Werner Herzog, USA, 98 min.
srijeda 12.9. u 21 sat
kino Slavica

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist