Kultura

Večeras čarolija svjetiljki u Sponzi

Dubrovački primijenjeni umjetnik Juraj Pavlović po prvi put će svoje unikatne svjetiljke predstaviti domaćoj publici, i to večeras u 19 sati u atriju palače Sponza.

Premda je rođen u Dubrovniku, dugo vremena je živio u Munchenu (Njemačka) gdje je u početku radio na restauraciji umjetničkih predmeta, uglavnom metalnih, u čemu je postigao visoki stupanj zanatske perfekcije.

Tridesetak godina aktivno se bavi primijenjenom umjetnošću, "kolažiranjem". Kreira unikatna rasvjetna tijela (lampe). Samostalno je izlagao u Munchenu 1987, 1988,1989, u Augsburgu 1989.g. Godine 1988. Izlaže na poznatoj izložbi "Heim – Handwerk" u Munchenu gdje   ga otkriva njemačka kritika. Sudjelovanjem na ovoj izložbi primljen je za stalnog člana "AGD – Alians Deutscher Designer" (Udruženje njemačkih dizajnera) sa sjedištem u Braunschweigu. Nakon 1988g. I dalje, čitav niz godina izlaže na "Heim – Handwerk".

Prvi put u domovini izlaže 1990. u Zagrebu. Od 2005. godine živi i radi u Župi dubrovačkoj, a izložba u palači Sponza je prva prilika da se s čarolijom njegovih svjetiljki upozna i dubrovačka publika.
 

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr