Kultura

VEČERAS Buco Pende izlaže ‘Pripovijesti iz Grada’

‘Pripovijesti iz Grada’, nova izložba Ljubomira Buca Pende, otvara se u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine večeras u 20 i 30 sati.

– Ciklus novih slika Ljubomira Buca Pende predstavlja nastavak autorovog kontinuiranog istraživanja slike kao doživljaja vizualne stvarnosti kojim se potvrđuje umjetnikov slikarski put koji zrcali njegovu osobnost, emotivne raspone i i čvrstu vezanost za vlastiti životni prostor. Pogledi na gradske Zidine i zdanja uz morsku obalu kao i odabrane fragmente dubrovačkih ulica, odišu svježinom i slobodom obrisa koji statično u realitetu poprimaju sve naznake „fotorealistične“ slike. Pende svojim jedinstvenim slikarskim pristupom prikazuje plavetnilo neba, raščlanjuje tamnije boje mora od svjetlijih, u kojoj modra nadvladava sivo-plavu boju neba, narančastom i zelenom dočarava vedrinu ljeta, dok čitava skala tople žute i bijele biva protkana kamenim Stradunom – zapisat će o izložbi, u predgovoru, kustosica Andrea Batinić Ivanković.

Ljubomir Buco Pende rođen je 1948. godine. Poznatiji kao dubrovački glazbenik koji je prošle godine proslavio pola stoljeća svoje glazbene karijere, svoju drugu ljubav i strast usmjerio je prema slikarskom platnu. Slikarstvom se kontinuirano bavi već trideset i pet godina, a dosada je ostvario nekoliko skupnih i samostalnih izložbi u svom Gradu. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

SLAVIMO ZAJEDNO! 70. godina Ansambla Lado na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

70. DLJI Prošlogodišnja uspješnica ‘Pod balkonima’ ponovno na programu

Dulist

VIDEO/NA DOMINIKANCIMA Ibrica Jusić glazbom uljepšao ovu ljetnu noć

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija