Natrag
18.6.2018 07:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

VEČERA S IVANOM PAŽANINOM ‘U Dubrovniku se osjećam kao doma’

20.10.2017 @ 13:54 Dulist dulist IN

Podijelite:

Mogu slobodno reći kako se u Dubrovniku osjećam kao doma. Lijepo se osjećam, i uvijek se s guštom vraćam. Smatram ovo jednom divnom tradicijom. Dokle god su me god ljudi željni vidjeti, zašto ne. Tu sam i uživam – istaknuo je vrhunski kuhar Ivan Pažanin za DuList koji večeras drugi put gostuje u restoranu Porat u sklopu Good Food festivala.

– Provjereno je kako je sve rezervirano odavno. Vjerujem kako će to biti jedan odličan gastronomski događaj, lijepa ugodna večer s mojim potpisom. Moja autentična jela, ono što stvarno volim spremati, prezentirati i ono što je meni blisko – rekao je Pažanin koji je za ljubitelje njegove kuhinje pripremio ekskluzivni degustacijski meni.

– To je definitivno more, morski proizvodi, ono što nam je ispred nosa… Krenut ćemo s jednim laganim tartarom od tune, aromatizirani maslac i molekule crnog aceta s kojima ćemo sve ‘razbiti’. Drugi slijed ćemo napraviti domaću tjesteninu s mesom od ježinca. Malo ćemo se poigrati s tim intenzitetom okusa. Za treći slijed ćemo pripremiti sabljarku, aromatizirat ćemo hobotnicu, jedan kraj hobotnice s grubom šalšom koju smo oplemenili s plodovima mora. To je jedna moćna kombinacija, i zanimljiva. I za kraj ćemo napraviti rekonstrukciju paradižota, onako po mome. Jednostavnost savršenstva – kazao je i naglasio što mu je najbitnije u pripremi jela.

– Želim da ostanu mirisi i osjećaji starine, obitelji, prošlosti. Bitan mi je taj okus koji nas vraća u mladost. Ono što nam je obitelj ostavila u sjećanju, u nepcima. Prezentirat ćemo to na jedan moderan način, ali taj okus mora ostati. Kako smo živjeli, što je nama blisko i što je po meni – najbolje – zaključio je Pažanin, a za poseban ‘začin’ večeri bit će zaslužan gitarist Pero Škobelj.

mp

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana