Natrag
19.2.2019 12:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Večer ženskih dnevnika i književnosti u Lazaretima

26.10.2018 @ 6:14 Dulist Kultura

Podijelite:

Večer ‘Ženskih dnevnika’ u sklopu programa Književnost u Lazaretima održat će se u petak 26. listopada s početkom u 19 sati i 30 minuta, a u goste stiže Marija Ott Franolić.

Razgovor vodi Staša Aras, a čut ćemo pokoju riječ o dnevniku Divne Zečević, svim referencama koje žene pisanjem dnevnika aktualiziraju, o nevidljivosti, ženama, umjetnosti, snazi koja je potrebna da se nadvladaju društvene barijere i predrasude.

Marija Ott Franolić završila je komparativnu književnost i ruski te doktorirala na ženskoj povijesti i ženskim autobiografskim tekstovima. Članica je udruge Blaberon za poticanje čitanja i kritičkog mišljenja. Vodi književnu radionicu Crna kutija u Knjižnici Medveščak u Zagrebu. Potiče čitanje djece vrtićke dobi. Drži predavanja i edukacije o važnosti čitanja, osobito za predškolsku dob. Bila je članica Povjerenstva za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja pri Ministarstvu kulture. Dobitnica stipendije Centra za napredne studije (Center for Advanced Studies CAS SEE) Sveučilišta u Rijeci. Piše znanstvene i popularne tekstove. Autorica je knjige Dnevnik ustremljen nedostižnom: svakodnevica u ženskim zapisima (Disput, 2016.). Živi u Zagrebu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana