DuList IN

VEČER PORTUGALSKE GLAZBE U KMD-u Ivo Perkušić i FADO5 oduševili publiku

Večer portugalske glazbe na suvremen način održana je u subotu u Kazalištu Marina Držića gdje je uz pratnju akademskih glazbenika nastupio hrvatski izvođač fada Ivo Perkušić.

Koncert Iva Perkušića i FADO5 pokazao se užitkom kako za domaću tako i inozemnu publiku koja je imala prilike slušati i gledati repertoar sastavljen od najboljih pjesama ovog žanra među kojima i nekoliko skladbi hrvatskih autora Ines Prajo, Arijane Kunštek te Ivana Popeskića. Na portugalskoj/akustičnoj gitari našao se Pavle Sviličić i Branko Arsekin, na basu/akustičnoj gitari Tomislav Kalebić, na bubnjevima i udaraljkama Goran Grgurev, dok je mandolinu zasvirala Ivana Kenk Kalebić. Fado je glazba koja je nastala oko 1861. u Coimbri, portugalskom sveučilišnom gradu, u kojem ga prvi put izvode muškarci, a tek kasnije ono se razvija kao popularna ženska, lisabonska, varijanta koju danas poznaje čitav svijet.

Pročitajte još

DESETI NASTUP Fedde Le Grand zabavljat će dubrovačku publiku u Revelinu

Dulist

DRAGI OBIČAJ Započinje manifestacija trganja grožđa u Konavlima

Dulist

NAKON TOM JONESA I IL VOLA U Dubrovnik stiže Andrea Bocelli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija