Politika

Već 2024. godine mogli bismo imati novu dvoranu za Svjetsko rukometno prvenstvo

Nova sportska dvorana u Gospinom polju za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva mogla bi biti gotova 2024. godine. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na pitanje vijećnika Blaža Peza oko sportske infrastrukture.
-Financije nisu problem. Tu će nas pratiti i EU projekti i Vlada tako da Grad ne bi sudjelovao u financiranju, samo kao posredničko tijelo – rekao je Franković.
Naglasio je kako je još 2008. godine napravljen cijeli projekt nove sportske dvorane, sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji, jer je izrađivač isti onaj koji je radio UPU Gospino polje.
-Ta nam dvorana olakšava prijavu za Svjetsko prvenstvo 2025., ali da ne bismo pogriješili pozvali smo na sastanak izrađivača dokumentacije, koji je sjeo s predstavnicima Hrvatskog rukometnog saveza i Zrinkom Čustonjom, izrađivačem Strategije razvoja sporta te su dodatno ušli u uvjete koje dvorana mora zadovoljiti za potrebe svjetskog prvenstva. Očekujemo reviziju projekta i usklađenje dvorane s potrebnim standardima za takvo natjecanje i ako se sve posloži, za godinu dana možemo imati spremnu projektnu dokumentaciju – objasnio je Franković. No, za svjetsko prvenstvo potrebno je i više prostora od same nove dvorane pa se priprema i rekonstrukcija postojeće.
-Imali bismo tako sve uvjete za prihvat svjetskog prvenstva, a istovremeno bi se stavili na kartu sporta za sve dvoranske sportove u budućnosti – rekao je Franković dodavši kako bismo dvoranu mogli imati 2024. kako bismo dobili godinu dana za uhodavanje i pripreme za veliko sportsko natjecanje.
Imamo hotelske kapacitete, a jedino što nam je nedostajalo, rekao je, su dvije dvorane. Kao dodatni benefit cijeloj toj priči može poslužiti i dvorana u budućoj školi Montovjerna.

Pročitajte još

HDZ ODGOVARA VLAHUŠIĆU Pokrećemo raspisivanje referenduma o povratku novca iz afere Revelin

Dulist

Kristić: Nisam u sukobu interesa, a bez institucija maske neće pasti

Dulist.hr

MASKE SU PALE? HDZ: Iza Kristićeve priče o Malom Stradunu stoji njegov obiteljski interes

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija