Aktualno

VAŽNO TRŽIŠTE Sastanak s predstavnicima kineskih medijskih kuća

VAŽNO TRŽIŠTE Sastanak s predstavnicima kineskih medijskih kuća

U srijedu ured TZ grada Dubrovnika posjetila je delegacija medija NR Kine na čelu s glavnom tajnicom udruženja svih kineskih medija i direktorima najvećih kineskih medijskih kuća People’s Daily (Dnevna naklada od 3 milijuna primjeraka, China Daily, Europe Times, China News Service. Na sastanku s direktoricom TZ grada Dubrovnika Romanom Vlašić, tema razgovora bila je promocija Dubrovnika i Hrvatske u kineskim medijima.

Direktorica Vlašić istaknula je kako kinesko tržište postaje sve važnije za Dubrovnik sa sve većim trendom rasta tijekom cijele godine. Naime, prošle godine u Dubrovniku zabilježen je značajan porast kineskih gostiju u Dubrovniku. U 2018. godini u Dubrovniku je boravilo 37 871 kineskih turista, što je 48 % više nego 2017. godine. Kineski turisti u Dubrovniku su 2018. godine ostvarili 69 023 noćenja, što je 45 % više nego prethodne godine.

Direktorica TZ grada Dubrovnika naglasila je i nedavno otvoreno predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Shanghaiu, koje će zasigurno doprinjeti još boljoj komunikaciji s kineskim tržištem, u suradnji s uredom Hrvatske gospodarske komore. Turistička zajednica grada Dubrovnika je za pripremu razvoja kineskog turističkog tržišta tiskala novu brošuru Dubrovnik Riviera Info na kineskom jeziku, koji je neophodan za komunikaciju na tom tržištu. Direktorica Vlašić je izrazila nadu za uspostavljanje direktne zračne linije iz Kine prema Hrvatskoj, što je jedan od osnovnih preduvjeta za razvoj suradnje dviju zemalja. Tz grada Dubrovnika je zajedno s predstavnicima Grada Dubrovnika nastupila i na turističkom sajmu u gradu prijatelju Sanya u studenom prošle godine, a u okviru godine kulture Hrvatske i Kine dogovara se i mogućnost gostovanja Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kini.

Tema razgovora je bio i važan politički summit “Kina 16 plus” zemalja Istočne i Srednje Europe i Kine, koji za cilj ima produbljivanje i intenziviranje odnosa na području trgovine i ulaganja, te ostalih važnih gospodarskih grana, a čiji domaćin je Dubrovnik te sudjelovanje Turističke zajednice grada Dubrovnika u organizaciji prihvata pratnje visokih gostiju.

Predstavnici kineskih vodećih medijskih kuća uputili su brojna pitanja i prijedloge direktorici Romani Vlašić o budućoj mogućoj suradnji i povećanju vidljivosti Dubrovnika u kineskim medijima te su izrazili svoje oduševljenje Dubrovnikom, kao hrvatskim najprepoznatljivijim brandom u svijetu. Pozitivan trend rasta broja kineskih turista u Dubrovniku iznimno je bitan i upućuje na daljnje povećanje popularnosti Dubrovnika na ovom perspektivnom i velikom tržištu.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist