Županija

VAŽNA RADIONICA NA KAMPUSU ‘Uloga žene u prevenciji nasilja nad ženama’

U Hrvatskoj se 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Ovaj se dan obilježava u znak sjećanja na tragično ubojstvo triju žena (sutkinje, odvjetnice i stranke u postupku) te teško ranjavanje sudske službenice – 22. rujna 1999. godine na zagrebačkom Općinskome sudu tijekom održavanja brakorazvodne parnice.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organizira radionicu pod nazivom ‘Uloga žene u prevenciji nasilja nad ženama’.

Radionica će se održati u srijedu 26. rujna u 13 sati u prostorijama Sveučilišnog kampusa u Dubrovniku (Branitelja Dubrovnika 41). Trajanje predavanja je sat vremena, a vodit će ga gđa. Asja Palinić Cvitanović, dr. med. spec. školske medicine i licencirana psihoterapeutkinja (ECP) iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću.

Kroz interakciju sa sudionicima, Dr. Asja Palinić Cvitanović pokušat će ukazati na važnost uloge žene u mogućem sprječavanju nastajanja i daljnje eskalcije nasilja nad ženama.

Uz članove i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, predavanju će nazočiti predstavnici odgojno-obrazovnih institucija, sudskih i socijalnih i medicinskih ustanova te policijske uprave.

 

Pročitajte još

S VELIKIM ISKUSTVOM Anamarija Kusalo nova je direktorica TZ Župa dubrovačka

Dulist

NA PRIJEMU KOD ŽUPANA Ibrica Jusić: ‘Struka me nakon 55 godina karijere konačno čula’

Dulist

NAREDILA INSPEKCIJA Zabranjeno kupanje u Donjem Čelu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija