HrvatskaZanimljivosti

VAŽAN POZIV IZ HGK Prijavite vaše prijedloge za ‘Hrvatska kvaliteta’ i ‘Izvorno hrvatsko’

Paški sir

Odjel za upravljanje kvalitetom Hrvatske gospodarske komore objavio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP) s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te pridonesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.

Cilj je Poziva povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično pridonijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima vaučerima će se sufinancirati projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava uporabe znakova kvalitete:

Hrvatska kvaliteta
Izvorno hrvatsko

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000,00 kuna, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100 posto.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 10. rujna 2018., od 11 sati do 29. lipnja 2020. godine , odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 7.500.000,00 kuna.

Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi, pitanja s jasno naznačenom referencom na Poziv moguće je poslati isključivo putem elektroničke pošte na e-adresu: P16-zk@mingo.hr, a upiti zaprimljeni na druge adrese neće biti uzeti u obzir, niti će odgovori na tako postavljena pitanja biti objavljeni na način propisan pravilima Poziva.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći na ovom linku.

Hrvatska gospodarska komora poziva sve proizvođače koji se još nisu odlučili na stjecanje znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, da to učine. Više informacija o našim znakovima možete pronaći ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist