DuList IN

VAŽAN JE ZA ZDRAVLJE Godišnjeg odmora nemojte se odreći ni pod koju cijenu

VAŽAN JE ZA ZDRAVLJE Godišnjeg odmora nemojte se odreći ni pod koju cijenu

Za mnoge ljeto ujedno znači i sezonu godišnjih odmora. Ako spadate u skupinu onih koji se ljeti odmaraju ili mogu iskoristiti barem dio godišnjeg odmora, jeste li se ikad zapitali, pitaju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kako ih koristiti da se što bolje odmorite?

Inače, sve naše aktivnosti popraćene su i umorom koji smanjuje radnu produktivnost, a umor je zapravo mješavina subjektivnih osjećaja i objektivnih promjena koje djeluju na naš radni učinak, naovi se na stranicama HZJZ-a.
-Prve znakove umora često teško možemo objektivno utvrditi, a upravo je to važno za ona zanimanja u kojima je potrebna velika koncentracija. Neki znakovi umora se neprimjetno nagomilavaju i pokazuju tek nakon duljeg vremena.

Oporavljamo se brže što je rad u fazi umora ranije prekinut. Sprečavanje umora jedan je od najvažnijih problema psihofiziologije rada. Stoga je neophodno odmarati se i godišnji odmor koristiti racionalno – napominju iz HZJZ-a, a na portalu javno-zdravlje.hr možete pročitati i što je umor i kako nastaje, te što najčešće dovodi do umora – loša organizacija rada, neprikladno radno mjesto, dugotrajan i naporan rad, neodgovarajuća prehrana, bolest radnika, nemotiviranost za rad, loši međuljudski odnosi u radnom kolektivu i nezadovoljstvo u privatnom životu. Pročitajte i kako suzbiti odmor, a najvažniji savjet s ovog potrala je: ‘Godišnjeg odmora nemojte se odreći ni pod koju cijenu. Koristite ga racionalno kako se ne bi pretvorio u svoju suprotnost’.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist