Aktualno

VATROGASCI UPOZORAVAJU Budite oprezni s božićnim dekoracijama

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije upozorava građane da budu oprezni s korištenjem božićnih dekoracija!

-Za vrijeme adventa povećana je opasnost od izbijanja požara. Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a prskalice se stavljaju u blizini gorivih površina. Nerijetko se upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost jer se ono brzo suši i svega je 30 sekundi potrebno da ono izgori i zahvati okolni namještaj. Također se prilikom bacanja pirotehničkih sredstava ne vodi briga o površini na koju će ti predmeti pasti, što može dovesti do požara – navode iz Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

Evo i savjeta:
Upaljene svijeće ne ostavljajte bez nadzora. Nemojte koristiti neispravnu božićnu rasvjetu i ne palite prskalice na božićnom drvcu. Ne postavljajte drvce u blizini izvora topline i budite oprezni s korištenjem pirotehničkih sredstava.

Pročitajte još

DIO ČIBAČE BEZ STRUJE U tijeku radovi na trafostanici, evo kad će se vratiti

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Gulliverovi volonteri čistili plažu za pse, skupili 15 kilograma otpada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija