Natrag
16.2.2019 11:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vatra još hara Korčulom i Pelješcem, vjetar otežava gašenje

22.7.2015 @ 9:34 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Požari na Korčuli i Pelješcu još uvijek su aktivni. Gase se kako zemaljskim tako i zračnim snagama, a kako javlja Županijski centar 112 Dubrovnik vjetar promjenjivog smjera zadaje probleme gasiteljima i uvelike otežava gašenje.

Prema posljdenjim informacijama na Pelješcu su aktivni krakovi prema Potomju, Janjini i Kuni pelješkoj, no nema opasnosti za stambene objekte.

Evo i zadnjeg izvješća DUZS-a:
Požar kod mjesta Smokvice, predio Grinovica na otoku Korčuli, još se aktivno gasi. U gašenju požara sudjelovali su: jedan protupožarni zrakoplov Canadair, tri protupožarna zrakoplova Air Tractor, jedan helikopter sa uređajem za gašenje te ukupno oko 150 vatrogasaca sa 30 vatrogasnih vozila iz DIP-a Dubrovnik, Split, Zadar i Šibenik, te županijske i sve lokalne vatrogasne snage otoka Korčule. Prema procjeni županijskog vatrogasnog zapovjednika opožareno je oko 850 ha borove šume, makije i niskog raslinja. Tijekom jutra na požarište je upućen jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Požar kod mjesta Trstenika na poluotoku Pelješcu, koji je dojavljen 20. srpnja u 22:46 sati, još se aktivno gasi. U gašenju požara sudjelovali su: tri protupožarna zrakoplova Canadair, jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor, jedan helikopter sa uređajem za gašenje, te ukupno 63 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz DIP-a Zadar, Šibenik i Dubrovnik, dislokacije iz splitsko-dalmatinske, zadarske i karlovačke županije, kao i lokalne vatrogasne snage sa otoka Pelješca i DU-NE županije, kao i 50 pripadnika namjenski organiziranih snaga HV.
Zahvaćeno je požarom više od 800 ha borove šume, makije i niskog raslinja, poljoprivrednih kultura (vinogradi, maslinici), kao i nekoliko gospodarskih objekata.
Tijekom jutra na požarište je upućen jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Požar kod mjesta Ponikve na poluotoku Pelješcu, a koji je dojavljen 21. srpnja oko 02:30 sati, još se aktivno gasi. U gašenju požara sudjelovali su: dva protupožarna zrakoplova Canadair, te lokalne vatrogasne snage sa otoka Pelješca i DU-NE županije, potpomognute snagama DIP-a Zadar, Šibenik, te dislokacije karlovačke županije. Tijekom dana vatrogasne snage su prebacivane sa požara kod mjesta Trstenik, na požar kod Ponikva prema trenutnim potrebama na požarištu.
Požarom je zahvaćeno više od 100 ha borove šume, makije i niskog raslinja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana