Sport

Vaterpolistima olimpijsko zlato!

Vaterpolistima olimpijsko zlato!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, nakon što su u finalu svladali reprezentaciju Italije s 8:6 (1:2, 2:0, 2:1, 3:3).

Sjajni su bili naši vaterpolisti, prije svega s jakom obranom na čelu s vratarom Pavićem demonstrirali su snagu i znanje koji su ih i doveli do finala. Strijelci za Hrvatsku u finalu bili su Joković (3), Bošković (2), Barač, Buljubašić i Sukno.

Podsjetimo, Hrvatska je na svom putu bez poraza do zlatne medalje u skupini nanizala Grčku (8:6), Španjolsku (8:7), Italiju (11:6), Australiju (11:6) i Kazahstan (12:4). U četvrfinalu stradali su Amerikanci (8:2), u polufinalu Crnogorci (7:3) te u finalu opet Talijani (8:6).

Do olimpijskog trona i zlatne medalje Hrvatsku su odveli izbornik Ratko Rudić, pomoćni trener Kobeščak, igrači Samir Barač, Igor Hinić, Josip Pavić, Petar Muslim, Ivan Buljubašić te sadašnji i bivši igrači Juga Sandro Sukno, Paulo Obradović, Andro Bušlje, Nikša Dobud, Maro Joković, Frano Vićan, Miho Bošković i pomoćni trener Elvis Fatović.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist