Sport

Vaterpolisti tukli Tursku u Zadru

Vaterpolisti tukli Tursku u Zadru

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nadmoćno je na prepunom bazenu zadarskog Športskog centra Višnjik pobijedila Tursku u utakmici FINA Svjetske lige rezultatom 20:1, po četvrtinama 8:0, 7:0, 1:0, 4:1.

Turke je praktički razvalio Petar Muslim s čak 7 golova! Po tri su zabili Sandro Sukno i Ivan Krapić, a dva gola je dao Duje Živković. Jednom su bili precizni Vukičević, Paškvalin, Joković, Milaković i Šetka. Za momčad izbornika Dragana Matutinovića jedini gol djelo je bivšeg Jugaša Josipa Šutala.
 
Iako je je već ranije izgubila šanse za prolazak u daljnji tijek ovog natjecanja, naši su reprezentativci ostavili srce u bazenu, a svoju su priliku dobili i mladi igrači željni dokazivanja.
 
– Večerašnja je pobjeda očekivana, a kao što smo i znali razlika u kvaliteti je očita. Pristup utakmici je bio koncentriran i odličan. Pred sam kraj je došlo do malog pada koncentracije no to dečkima ne možemo zamjeriti. Utakmica u Rijeci će biti puno teža, Grčka je mnogo kvalitetniji protivnik i sada se naše misli okreću isključivo prema toj utakmici – izjavio je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.
 
U Tjednu vaterpola već sutra hrvatska reprezentacija putuje u Rijeku, gdje će u petak 29. ožujka u 17 sati imati druženje s građanima i navijačima u riječkom ZTC centru, dok će zahtjevnu utakmicu protiv Grčke igrati u subotu 30. ožujka od 18 sati na bazenu Kantrida.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist