Aktualno

Vaterpolisti, Mihi, Sanja i Ana!

Vaterpolisti, Mihi, Sanja i Ana!

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012.

Šesto mjesto naše ljestvice zauzeli su uspjesi dubrovačkih sportaša.

Dubrovački zlatni vaterpolski olimpijci, brončani plivački paraolimpijac Mihovil Španja, dvostruka srebrna plivačica Sanja Jovanović te snaga za budućnost Ana Konjuh, to su sportaši koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu.

Sedam Dubrovčana – Frano Vićan, Miho Bošković, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Nikša Dobud i Paulo Obradović – okitilo se zlatom s vaterpolskom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Londonu. Osigurali su vrh Olimpa potpunom dominacijom u bazenu i s osam sjajnih pobjeda. Vrijedi spomenuti kako se sa zlatnom medaljom kući vratio i Elvis Fatović, pomoćnik izbornika Rudića.

Najbolji hrvatski plivač paraolimpijac Mihovil Španja na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojio je brončanu medalju u disciplini 100 metara leđno. Nju je pridodao trima atenskima, osvojenima prije osam godina. Najavio je kraj karijere i podvukao crtu – četiri olimpijska ciklusa, 26 osvojenih medalja, od čega četiri olimpijske te 16 srušenih rekorda!

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović konačno je dočekala jednu sjajnu sezonu. Nakon što je u svibnju osvojila srebrnu medalju u disciplini 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u velikim bazenima u mađarskom Debrecenu, krajem studenog došla je i druga srebrna medalja, na 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u malim bazenima u francuskom gradu Chartresu.

Sportsku 2012. na najbolji način zaokružila je 14-godišnja tenisačica Ana Konjuh koja je u svega tjedan dana osvojila dva jaka juniorska turnira u američkoj Floridi – Eddie Herr i Orange Bowl. Hrvatski poznavatelji tenisa mladoj Dubrovkinji, čije ime već možete pronaći na WTA ljestvici, predviđaju veliku karijeru, uz malo sportske sreće, dobro vođenje i naravno, dobro zdravlje.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist