Aktualno

Varina Jurica Turk v.d. ravnateljica Muzeja Domovinskog rata, osnovano Povjerenstvo za obilježavanje Dana grada Dubrovnika

Varina Jurica Turk v.d. ravnateljica Muzeja Domovinskog rata, osnovano Povjerenstvo za obilježavanje Dana grada Dubrovnika

U nastavku sjednice jednoglasnom odlukom vijećnika, a nakon jednoglasnog prijedloga Odbora za izbor i imenovanje, Varina Jurica Turk imenovana je ravnateljicom Muzeja Domovinskog rata.

Također u Povjerenstvo za pripremu i provedbu obilježavanja Dana grada Dubrovnika (uz suzdržan HNS) imenovani su kao predsjednica Olga Muratti, a kao članovi Anita Burić, Nada Medović, Antonela Đurđević Bujak te Brigita Masle.

– Činjenica je da će se povjerenik imenovati kroz tjedan ili dva i neće imati vremena za pripremu. Zbog toga sam smatrao da ove osobe koje znaju i Grad i proceduru trebaju biti u povjerenstvu, a Olgu Muratti sam predložio iz više razloga. Najduže je u GV-u i bivša je predsjednica i zna protokol, i ima dugo godina staža u Odboru za javna priznanja – rekao je Mato Franković.

Pero Vićan istaknuo je kako je normalno da će se održati i Večera od Kandelore te napomenuo je kako je prošle godine bila sramota što nije održana u organizaciji Grada.

Vlahušić je rekao kako je HNS protiv ovakvog Povjerenstva te kako je povjerenik ‘oktroirani’ namjesnik, a ne izabrani gradonačelnik.

Esad Ćustović pitao je hoće li ovo Povjerenstvo funkcionirati nakon izbora povjerenika.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist