Sport

Varge i Garcia torpedirali Jug!

Varge i Garcia torpedirali Jug!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja propustili su veliku priliku osvojiti titulu prvaka Hrvatske u srijedu navečer u Rijeci. Vodili su 3:1 na poluvremenu, ali su na kraju popustili pod pritiskom Primorja i izgubili sa 5:6.

Primorjaši su u prvoj četvrtini poveli golom Daniela Varge iz kontranapada, ali je prvim golom Bošković izjdnačio s igračem više. U drugoj četvrtini bolje igra Jug. Bošković je dvostruki strijelac. Prvo s igračem više, a potom i iz situacije bez pozicijskog napada. Bušlje je kasnio, a Miho raspallio i pogodio preko Barača.

Treća četvrtina pripala je Primorju. Ipak, vrijedi istaknuti situaciju u napadu Juga 4 na 3, kada Bušlje ostaje sam s Vićanom, ali pogađa gredu. Da je pogodio, bilo bi 4:1… S druge strane Primorje je izborilo igrača više i nakon time outa zabija Garcia za 2:3. Riječani dobivaju krila, a to se najbolje vidjelo u akciji kada Denes Varga pred svojim golom krade loptu Ivoviću, preplivava cijeli bazen uz pratnju blokera Sukna te zabija za 3:3. Potom Jug uzima time out nakon isključenja Primorja, ali Ivović pogađa vratnicu.

I onda zadnja četvrtina, u kojoj se ritam još više pojačao. Prvo je Denes Varga pogodio s igračem više, a s druge strane Janović na sidrunu preko Sukna šraubom zabija za 4:4. Braća Varga ne posustaju te zabijaju dva gola, prvo Denes, a zatim i Daniel iz kontranapada. 6:4!

Jug ima prednost igrača više, ali Boškovićevo dodavanje prekida Sukno. Garcii brani Bijač, a zatim peterac za Jug, kojeg uspješno realizira Bošković. Na semaforu je ostala još minuta i 59 sekundi. Jug se uspješno brani, ali je dosuđen kontrafaul. Potom opet dobra obrana Juga, ali i obrana Vićana na šut Bušlje. U zadnjem napadu lopta ne dolazi do sidruna Dobuda, vrijeme istječe i Riječani s konačnih 6:5 smanjuju na 2:1 u finalnoj seriji.

U redovima domaćih najbolji stranci. Braća Varga zabila su pet golova (Denes 3, Daniel 2), a 2 je dodao i Garcia. Kod Juga Bošković je bio četverostruki strijelac, a Janović je zabio jednom. Sjajni su bili vratari dvaju momčadi. Vićan je upisao 10, a Bijač 9 obrana. Obje momčadi odigrale su jednako loše s igračem više (2/6).

Četvrta utakmica igra se u Gružu u nedjelju, 19. svibnja.Ako ćemo iskreno, bit će ljepše osvojiti prvenstvo na svom bazenu.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist