Natrag
17.2.2019 21:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

VANDALIZAM Uništena višejezična ploča na Spomen prostoru na Orsuli!

15.2.2015 @ 15:24 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Potpuno je uništena višejezična informativna ploča na Spomen prostoru na Orsuli, javljaju iz dubrovačke udruge Hrvatski domobran.

Ističu kako je indikativno da se uništenje višejezične ploče na Orsuli ‘dogodilo baš u vrijeme ovotjedne posjete počasnog predsjednika samozvanih antifašista Stipe Mesića Dubrovniku i dodjele plaketa osmorici boraca i antifašista Dubrovnika’.

– I dok se čitava Hrvatska danas s pravom veseli inauguraciji prve hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, dubrovački domobrani ne bez razloga, tuguju.

Naime, nakon dojave sugrađana i obilaska terena uočeno je namjerno i potpuno uništenje višejezične informativne ploče na Spomen prostoru na Orsuli, koja je postavljena 19. listopada 2014. godine u prigodi obilježavanja 70-te obljetnice stravičnog komunističkog zločina nad 13-ricom mladića, lokalnih domobrana.

Zločin su prilikom ulaska i tzv ‘oslobođenja’ Dubrovnika podkraj listopada 1944. godine počinili pripadnici partizanskih postrojbi, a prva spomen ploča ubijenim Konavljanima postavljena je u neovisnoj hrvatskoj državi 1996. godine. Potpuno uređenje prostora na Orsuli dovršeno je prošle godine, da bi proteklih dana mjesto pokolja na Orsuli, bilo još jednom oskvrnjeno ‘krvavom rukom protivnika’ neovisnosti i pomirenja, različitosti i demokratičnosti u Republici Hrvatskoj.

Indikativno je kako se uništenje višejezične ploče na Orsuli dogodilo baš u vrijeme ovotjedne posjete počasnog predsjednika samozvanih antifašista Stipe Mesića Dubrovniku i dodjele plaketa osmorici boraca i antifašista Dubrovnika.

Očito je kako im itekako smetaju sustavna istraživanja i otkrivanja masovnih grobnica, koje zadnjih godina provode članovi Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Dubrovnik. Jakljan i Slano, Vranina i Bultina, Daksa i Orsula samo su mali dio otkrivenih zlodjela njihovih prednika, komunističkih zločinaca.

Obavještavamo i očekujemo od svih mjerodavnih državnih tijela i djelatnika policije da poduzmu neophodne istražne radnje, kako bi se otkri(o)li počinitelji tog gnjusnog čina, jer je u nepunu godinu dana, nakon uništenja križeva i nadgrobnih spomenika na Domobranskom groblju u Gospinom polju, ovo drugi napad na legalno postavljene spomenike domobrana i domobranstva – ističe Željko Kulišić, predsjednik Hrvatskih domobrana Dubrovnik.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana