Vaše vijesti

VANDALIZAM U MOKOŠICI Dvije kućice za knjige demolirane, a knjige razbacane i spaljene

VANDALIZAM U MOKOŠICI Dvije kućice za knjige demolirane, a knjige razbacane i spaljene

Eko-Omblići uputili su otvoreni apel komunalnim službama Grada Dubrovnika u kojem traže zaustavljanje vandalizma koji u Mokošici ne prestaje.

-Vandali su proteklih dana nažalost demolirali dvije kućice za knjige u Eko i Chalistenic parku u Mokošici, koje su postavljene prije svega mjesec dana, uz Dan djeteta 20. studenog. Kućice za knjige su na našu ideju postavljene u omiljene parkove Mokošice gdje dolaze i djeca i mladi i odrasli, a u sklopu globalnog projekta ‘Little free library’. Oslikala su ih uz Dan djeteta 20. studenog djeca Dječjeg vrtića Pčelica i Mali princ iz Mokošice. Jedna kućica za knjige je iščupana iz svog postolja i slomljena su joj vrata te bačene knjige okolo po Chalistenic parku Libero Mokosi, dok je drugoj u Eko parku Ombla slomljeno staklo, a knjige i slikovnice zapaljene petardama – ističu ogorčeni Eko-Omblići.

-Zanimljivo je da se obje kućice za knjige nalaze ispod nadzornih kamera pa se pitamo kako nisu već reagirale Policijske i Komunalne službe Grada koje prate kamere u svojim uredima? Inače, kućice za knjige su poklon Općine Pitomača, Turističke zajednice Grada i tvrtke Drvo Interijeri Osojnik – kažu Eko-Omblići.

Nadaju se kako će se konačno vandalizam u Mokošici zaustaviti, posebno nad eksponatima Eko, Dječjeg i Chalistenic parka.

-Komunalni redari, gdje ste? Dođite u Mokošicu! I ona je dio Grada! – apeliraju Eko-Omblići.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist