Vaše vijesti

VANDALI OPET DIVLJAJU Kome smeta dječji park u Mokošici?

VANDALI OPET DIVLJAJU Kome smeta dječji park u Mokošici?

Nažalost, ovih dana na adresu DuLista stigao je još jedan dječji S.O.S. iz Mokošice, ovog puta vezan za čak 29. vandalizam u Eko Parku Ombla u Mokošici.

Oni su glasan apel poslali pravobraniteljici za djecu RH, Ivani Miljas Klarić, kao i Uderu za udruge RH, Policijskoj upravi Dubrovnik, Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilne udruge Grada, te Vijeću civilnih udruga Dubrovnik.

Evo što stoji u njihovom apelu Pravobraniteljici za djecu, kojeg prenosimo u cijelosti:

”Kome smeta dječji Eko Park Ombla u Mokošici i njegovi vrijedni eksponati?

Poštovana gosp. Milas Klarić,
Nažalost, vandalizam u Mokošici sve više eskalira, ponajviše nad našim dječjim Eko Parkom Ombla u Mokošici… Prije dva dana su vandali u kasnim noćnim satima prvo iščupali iz zemlje pričvršćenu na kamen lijepu kamenu skulpturu Sredozemne medvjedice Adriane, naše maskote (ručni rad kamenoklesara Mata Božanića – Điđija iz Komiže), a onda je gurnuli drugu noć (iako je teška preko 75 kg) u obližnji ograđeni prostor iznad niza garaža.

Pri tom se kamena glava skulpture Sredozemne medvjedice Adriane prepolovila… Pored potpunog uništenja ove vrijedne kamene skulpture, tu noć kada su je bacili sa 1,5 visin, iščupali su gornja vrata dječjeg Eko Parka ‘Ombla’ i bacili ih niz obližnje skaline. Zvali smo Policijsku upravu Dubrovnik, koji su odmah su došli i napravili očevid.
Poštovana pravobraniteljice djece, ovo je već 29. vandalizam od 2004. nad dječjim Eko Parkom Ombla u Mokošici i do danas se još nije otkrilo tko nam sve ovo čini..? Zadnji napad na Eko Ppark Ombla bio je 6. listopada 2015., kada je u kasnim noćnim satima (oko 3 ujutro) potpuno demolirana kamena fontana Vimbula s pitkom vodom (postavljena uz Valentinovo 2006 – poklon RIT Dubrovnik).

Djeca Mokošice trebaju žurno Vašu pomoć, posebno naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići, koji gotovo svako malo doživljavaju ove nemile ‘napade vandala’ na Eko Park Ombla i Eko centar Mokošica, koje s ljubavlju održavaju i uređuju.

Molimo Vašu žurnu reakciju i očitovanje.
‘Potomci nam neće nikada oprostiti pustošenje i grubosti prema nečemu što po pravilu pripada ne samo nama nego i njima!’ (P. I .Čajkovski)
Predsjednica udruga Eko Omblići & EC Zeleno Sunce Jadranka Šimunović”

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist