Politika

VALENTIN DUJMOVIĆ, NOSITELJ LISTE HNS-a Idem u Zagreb po nove projekte za jug Hrvatske

VALENTIN DUJMOVIĆ, NOSITELJ LISTE HNS-a Idem u Zagreb po nove projekte za jug Hrvatske

Puno je pozornosti privukla nedavna inicijativa Valentina Dujmovića, nositelja liste HNS-a u X. izboroj jedinici, za uvođenje poticaja na obnovu starih kamenih kuća. Dujmović najavljuje kako će u Saboru, ako bude izabran, raditi na donošenju zakona kojim bi se omogućilo povoljno financiranje pa čak i mogućnost korištenja bespovratnih sredstava, za obnovu kamenih kuća.

– Tradicija i povijest su naša jaka strana, tu se nemamo čega bojati da smo slabiji od bilo koga u svijetu. Znamo koliko posjetitelja Dubrovnik privlači svojim zidinama. Siguran sam da bismo kvalitetno provedenom obnovom starih kamenih kuća sačuvali našu baštinu za budućnost, ali i privukli posjetitelje u zaleđe te na taj način dodatno potaknuli razvoj turizma, i to u vrijeme kada najhrabriji gosti traže upravo ovakav tip odmora, daleko od gužvi i vreve – poručuje Dujmović. Na Mediteranu su tako svoju baštinu obnavljale razvijenije i bogatije zemlje od Hrvatske te stvorile iznimno uspješne turističke zone u koje posjetitelje privlači autentičnost arhitekture i okoliša.

Dujmović je u dubrovačkoj politici prepoznat prije svega kao kandidat za gradonačelnika koji je na lokalnim izborima 2017., unatoč brojnim skepticima, ušao u drugi krug. Danas je jedini dubrovački nositelj liste kod većih stranaka u X. izbornoj jedinici. Ostali su se uglavnom odlučili za kandidate iz drugih dijelova izborne jedinice, pa čak i one koji u ovoj izbornoj jedinici – niti ne žive.

– Odlučio sam se kandidirati samo s jednim ciljem, a to je da budem dubrovački čovjek u Zagrebu, da se gore izborim za projekte i financiranje te da projekte donesem u Dubrovnik ne realizaciju. Ne zanimaju me svađe s drugim političarima, ne želim skretati ni lijevo ni desno, nego želim gurati naprijed – kaže Dujmović.
Ima veliko iskustvo u radu u komunalnim tvrtkama, kao direktor Vodovoda Dubrovnik pokrenuo je projekt pročistača pitke vode za koji skromno napominje da ga je uprava koja je došla nakon njega dovršila.

– Iako se X. izborna jedinica prostire od Splita do krajnjeg juga naše domovine, ima neke zajedničke probleme. Rekao bih da su opskrba pitkom vodom i kvalitetno riješena odvodnja ključni za osiguranje našeg razvoja, kako bismo imali dovoljno vode za svoje potrebe i potrebe turista, a i kako bismo zaštitili okoliš od zagađenja. Na kraju mog saborskog mandata, ako se ispuni obećanje da će svaki stanovnik na ovom području imati dostupnu pitku vodu i odvodnju, smatrat ću da sam uspio – poručuje Dujmović.

Smatra da ova izborna jedinica predugo pati od toga da u Sabor šalje zastupnike koji niti ovdje žive, niti imaju veze s našim krajem, niti ih je briga za građane iz Dubrovačko-neretvanske županije koje bi trebali zastupati.
– Velike stranke postavljaju nositelje lista ‘odozgo’ iz Zagreba, a pojedini kandidati bez srama poručuju da je njihovo samo da privuku birače, a zamjenici će u Sabor. U cijeloj toj podjeli fotelja, zaboravljaju se interesi građana Dubrovačko-neretvanske županije i to što bi zapravo trebao biti posao saborskog zastupnika koji će ih predstavljati – zaključuje Dujmović.

Izbori 2020.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist