Politika

Valentin Dujmović kandidat županijskog HNS-a za Sabor

Valentin Dujmović

Iz Županijske organizacije HNS-a izvijestili su kako je Valentin Dujmović kandidat kojeg predlažu za listu za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici.

Odlučeno je to jednoglasno na današnjoj sjednici Predsjedništva u Malom Stonu. Ovoj odluci, ističu, prethodio je kandidacijski postupak proveden po podružnicama koje su kao svoj prijedlog redom istaknule upravo Valentina Dujmovića, aktualnog predsjednika ŽO HNS-a.

– Ovo je velika čast za mene, ali ujedno i signal za intenzivniji angažman u kampanji za parlamentarne izbore. Ukoliko se s ovim prijedlogom složi i središnjica Stranke onda nas očekuje veliki posao u X. izbornoj jedinci. Ali tko god na kraju bude naš kandidat u ovoj izbornoj jedinici, Dubrovačko-neretvanski HNS ponovno će pokazati svoju organizacijsku snagu – istaknuo je Valentin Dujmović.

Osim odabira kandidata kojeg predlažu Stranci, članovi Predsjedništva razgovarali su i o budućim aktivnostima županijskog stožera za predstojeće parlamentarne izbore te zadaćama, od kojih će najvažnija biti kontrola regularnosti samog izbornog procesa na biralištima. Istaknuto je i da je Dubrovačko-neretvanska organizacija potpuno spremna za izbore, a u sklopu priprema najavljen je i skori obilazak svih podružnica u županiji.

– Hrvatska zasigurno neće dozvoliti da oni koji su je opljačkali ponovno dođu na vlast. Ispred nas je sada ogroman posao jer nakon Domovinskog rata još jednom trebamo obraniti Hrvatsku, ovaj put od onih koji su je zbog svog osobnog interesa bacili na koljena! – zaključio je, aludiravši na HDZ i partnere, Dujmović.

Predsjedništvo ŽO na ovoj je sjednici nominiralo donedavnog zamjenika gradonačelnika Dubrovnika i člana predsjedništva dubrovačke podružnice HNS-a, akademika Nenada Vekarića za godišnju nagradu Krešimir Džeba koja se dodjeljuje članovima Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata za osobit doprinos razvoju stranke.

Na kraju sjednice Valentin Dujmović iskoristio je svoje statutarno pravo i kao predsjednik ŽO predložio da se u predsjedništvo kooptira Miho Obradović što je također jednoglasno prihvaćeno.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist