Kultura

Valcer, tango, samba i plesovi zodijaka u Dvoru

Valcer, tango, samba i plesovi zodijaka u Dvoru

Klavirski duo, kojeg čine Zrinka Ivančić Cikojević i Dalibor Cikojević, nastupio je u sklopu glazbenog programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara u petak navečer u atriju Kneževa dvora te izveo djela Francisa Poulenca, Dariusa Milhauda i Borisa Papandopula.

Uz plesove i ritmove francuskih skladatelja Poulenca i Milhauda, program koncerta, kao njegov centralni dio, činila je plesna suita hrvatskog skladatelja Borisa Papandopula Horoskop iz 1935. godine, za koju se slobodno može reći da se radi o neotkrivenom biseru hrvatske glazbe. Suita je, činilo se, festivalskoj publici bila ugodno iznenađenje za uho i oko, a za to su, uz ovaj besprijekorno usklađeni klavirski duo, zaslužni i udaraljkaši Karmen Pervitić i Fran Krsto Šercar te plesači Viktoria Bubalo i Šimun Stankov. Izvedba dvanaest zodijačkih plesova uokvirenih vrckastom francuskom glazbom nagrađana je velikim pljeskom koji je izmamio i glazbeni dodatak na kraju večeri – Dvořákov Slavenski ples u e-molu.

U nastavku glazbenog programa 71. Igara nastupit će Trio Eusebius kojeg čine mlada violinistica Eva Šulić, čelistica Tonka Javorović te pijanist David Vuković, u petak 24. srpnja s početkom u 21.30 sati, također u atriju Kneževa dvora.

Press DLJI

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist