Zanimljivosti

Valamar posvojio 42 dupina

Valamar posvojio 42 dupina

Projektom "meetINblue – Valamar blue meetings", hoteli i ljetovališta Valamar posvojili su čak 42 dupina Jadranskog mora te su tako doprinijeli očuvanju ove zaštićene vrste.

Zahvaljujući ostvarenom zakupu svojih konferencijskih prostora za događaje u kojima sudjeluje sto ili više osoba, Valamar je doniranjem 700 kuna za svaki takav zakup, posvojio po jednog dupina. U ovoj je godini Valamar za tu svrhu izdvojio 30 tisuća kuna, koja su donirana lošinjskom Institutu za zaštitu mora Plavi svijet, a projekt će se nastaviti i sljedeće godine.

Peter Fuchs, predsjednik Uprave tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta, tom je prilikom izjavio kako je ovo društveno odgovoran projekt usmjeren na zaštitu dupina i hrvatskog podmorja, te kako je ovo Valamarom doprinos očuvanju bioraznolikosti Jadranskog mora, najvrednijeg resursa
Hrvatske.

Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora provodi programe istraživanja velikih morskih kralješnjaka, edukacije i podizanja svijesti javnosti o potrebi očuvanja okoliša.

– Dobivena sredstva utrošit će se na opremanje edukacijskog centra o moru u Velom Lošinju te nastavak naših aktivnosti edukacije posebice djece i mladih. Ovim se putem zahvaljujemo tvrtki Valamar hoteli i ljetovališta na potpori i nadamo se i budućoj uspješnoj suradnji – rekao je dr.sc.
Draško Holcer, predsjednik Instituta Plavi svijet.

Inovativnost i značaj projekta kojim se potpomaže rad nevladine udruge Plavi svijet prepoznala je i struka pa je tako meetINblue ove godine dobio prestižnu nagradu CBTour u kategoriji najboljeg programa odgovornog hrvatskog poslovnog turizma.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist