Aktualno

Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj

Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj

Nadzorni odbor Valamar Riviere d.d. dao je prethodnu suglasnost za nadolazeći godišnji investicijski ciklus u iznosu od 599 milijuna kuna, čime Valamar nastavlja strategiju intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete portfelja i usluga prema turizmu visoke dodane vrijednosti. Iako značajan, investicijski ciklus za 2020-tu godinu manji je nego prethodnih godina s obzirom na globalno usporavanje potražnje na tržištu i rastuće troškove poslovanja, ističu iz Valamara.

Ove jeseni Valamar započinje sa izgradnjom najvećeg hrvatskog ljetovališta ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, koja je danas predstavljena na Danu investitora u Poreču. Porečki hotel Pical 2* bit će transformiran u luksuzni cjelogodišnji resort s pet zvjezdica i oko 500 smještajnih jedinica. Ljetovalište koje će moći primiti čak 1.700 gostiju imat će 7 barova i 7 restorana, bazene sa 2.200 m2 vodene površine, a uredit će se i plaža sa Sundance beach klubom, izgraditi kongresni centar za 1.200 gostiju, unutarnji bazen i wellness centar, Maro sadržaji za obitelji te će se realizirati široka ponuda aktivnog odmora.

Izgradnja ovog ljetovališta predstavlja najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu, a dovršetak investicije planiran je za 2021. godinu. Valamar tako nastavlja ulagati u zonu Pical koja će zajedno s Valamar Collection Marea Suites 5*, otvorenim ove godine, postati perjanica porečkog turizma i jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

Ovih dana očekuje se i završetak pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu nakon što su obje tvrtke uspješno privatizirane u suradnji Valamara i AZ mirovinskih fondova. Nadzorni odbor Valamara podržao je suradnju s mirovinskim fondovima u cilju daljnjih ulaganja u hrvatski turizam i širenja poslovanja. Novonastala Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, dok će Valamar ostati zadužen za upravljanje operativnim poslovanjem.

U Valamaru su uspješno realizirane i sve ovogodišnje investicije vrijedne 793 milijuna kuna, čime je Valamar do sada u hrvatski turizam uložio ukupno 5,8 milijardi kuna.

-Valamar je uspješno realizirao investicije i poslovne ciljeve postavljene za prethodno trogodišnje razdoblje te sada kreće u novu fazu razvoja. Planiramo nastaviti razvijati poslovanje u skladu s našom formulom uspjeha koja počiva na ulaganjima u zaposlenike, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju. Međutim, potrebno je još raditi na općoj konkurentnosti hrvatskog turizma u usporedbi s ostalim destinacijama na Mediteranu, ako želimo osnažiti investicijski potencijal turističkog sektora i zadržati naše djelatnike u turizmu Hrvatske – izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Valamar će do kraja ove godine predstaviti strategiju razvoja za iduće trogodišnje razdoblje i tako nastaviti ostvarivati viziju lidera u odmorišnom turizmu koji u partnerstvu s destinacijama pruža autentične doživljaje gostima.

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist