Natrag
24.6.2018 01:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

UŽIVO NA DULISTU Relikvije sv. Leopolda Mandića u svetištu Gospe od Milosrđa

15.9.2017 @ 23:31 Dulist Aktualno

Podijelite:

S DuListom pratite uživo boravak relikvije neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Naš prijenos iz svetišta Gospe od Milosrđa počinje u subotu, 16. rujna u 21 sat i trajat će sve do svečanog ispraćaja relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića u nedjelju u 14 sati. 

Relikvija dolazi iz pravca Herceg Novog, u koji će, 75 godina nakon smrti, njegovi čudesno neraspadnuti posmrtni ostaci biti izloženi vjernicima na štovanje u petak 15. rujna.

Neraspadnuto tijelo sv. Leopolda u Dubrovnik stiže u večernjim satima u subotu, 16. rujna. Oko 20 sati bit će formiranje svečane povorke s tijelom sv. Leopolda, koje će u pratnji festanjula, trombunjera i bratima dubrovačkih bratovština iz Hladnice doći prema Gospi od Milosrđa gdje će biti svečani doček. Obred dočeka predvodit će fra Jure Šarcević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije.

 

 

Relikvija neraspadnutog tijela će cijelu noć biti izložen u crkvi Gospe od Milosrđa. Vjernici će moći doći i u miru se pomoliti svecu za zagovor kod Boga, zahvaliti mu za primljene milosti ili jednostavno meditirati o njegovom životu, razmatrati o čudesnom Božjem djelovanju u životu sveca te prepoznavati Božje djelovanje u svome životu. Za vrijeme noćnih sati u crkvi će biti organizirano bdijenje koje će predvoditi fra Mijo Šarčević, župnik vikar župe sv. Vida Varaždin. Također, tijekom bdjenja bit će i prigoda za sv. ispovjed. Bdijenje će završiti misom u 4 sata ujutro koju će također predvoditi župni vikar Šarčević.

Mise u nedjelju, 17. rujna bit će još u 7 sati (predvodi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla Lapad), u 9 sati (predvodi fra Marinko Šakota, župnik župe sv. Jakova iz Međugorja) te svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. 

Svi vjernici moći će uživo sve do 14 sati u nedjelju pratiti događanja u svetištu Gospe od Milosrđa, za kada je predviđen oproštaj i ispraćaj relikvija za Split.

Foto: Zadarska nadbiskupija

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana