Natrag
18.2.2019 17:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Uživajte u čistom moru!

19.9.2012 @ 11:17 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Deveto ovosezonsko ispitivanje kakvoće mora na 106 plaža u Županiji pokazalo je kako uzorci mora na svim plažama odgovaraju  uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je od 3. do 12. rujna deveto redovno ispitivanje mora.

Od ukupno 106 plaža, more na 102 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Hotela Albatros u Cavtatu, Hotela Odisej i u Prožuri na Mljetu more je bilo dobre kakvoće, dok je na plaži u Velikom Zatonu bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana