Aktualno

Uživajte u čistom moru!

Uživajte u čistom moru!

Deveto ovosezonsko ispitivanje kakvoće mora na 106 plaža u Županiji pokazalo je kako uzorci mora na svim plažama odgovaraju  uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je od 3. do 12. rujna deveto redovno ispitivanje mora.

Od ukupno 106 plaža, more na 102 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Hotela Albatros u Cavtatu, Hotela Odisej i u Prožuri na Mljetu more je bilo dobre kakvoće, dok je na plaži u Velikom Zatonu bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist

SIMPOZIJ NA KAMPUSU Zdravstvena pismenost važna je odrednica zdravlja

Dulist